"Man kan inte skydda sig från galningar"

Av:  TT

Skakade och tagna människor söker sig till köpcentret Fields i Köpenhamn dagen efter skottlossningen som ledde till att tre personer miste livet och fyra skadades allvarligt.

– Det är hemskt det som hänt, men man kan inte skydda sig från galningar, säger Heidi Støiholm.

Köpcentret kommer att hålla stängt i minst en vecka efter dådet. Polisnärvaron är fortsatt märkbar.

Heidi Støiholm har kommit för att försöka få ut sin bil som står parkerad innanför avspärrningarna. Hon skulle själv ha gått på konserten med Harry Styles en bit ifrån köpcentret, eftersom hon fått överta sin dotters biljett.

– Jag är ganska överväldigad av att vara här och vad som hänt, det kunde ha varit någon av mina döttrar som kommit i vägen för skytten.

Men hon tycker att polisen agerade snabbt och professionellt och det gör henne lite tryggare.

Lena Dahl var först med att att lägga en blombukett utanför köpcentret i dag.

– Jag bor här intill. Det är otroligt tråkigt det som hänt med en massa unga människor som blivit offer. Jag brukar gå hit och var här tidigare under söndagen, säger hon till TT.

Vardagen är i gång och människor skyndar till och från metrostationen. Många kastar blickar mot avspärrningarna och de tungt beväpnade poliserna.

Morten från Esbjerg har också kommit för att hämta sin bil som blivit stående innanför avspärrningarna.

– Jag var inne i köpcentret och hörde skotten. Men jag såg ingenting. Jag sprang bara ut. Det är en sjuk man som gjort detta, sådant kan man aldrig gardera sig emot, säger han.

Publisert: