Anhållen efter dödsskjutning i Malmö

NYHETER

En 22-årig man är anhållen efter dödsskjutningen i Malmö på tisdagskvällen.

– Han greps en liten bit från platsen där vi anträffade den skottskadade mannen. Misstanken är inte mord utan medhjälp till mord, säger Malmöpolisens presstalesman Nils Norling.

– Vi söker minst en ytterligare inblandad i det här ärendet, säger Nils Norling.

Strax efter dödsskjutningen på Docentgatan i stadsdelen Fosie greps en 22-årig man, misstänkt för medhjälp till mord. Han anhölls av åklagare under natten till onsdag.

Mannen blev anhållen i natt, skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Han påträffades intill platsen där offret befann sig.

– Han uppträdde på ett sådant sätt att vi fattade misstankar mot honom, säger kriminalkommissarie JB Cederholm, polisen i Malmö.

Misstänkt för medhjälp

Polisen vill inte gå ut med uppgifter om mannen har gjort några medgivanden, eller varför han inte är misstänkt för mord.

– Vi går inte in på några sådana detaljer såpass tidigt i utredningen. Men misstanken är inte mord utan medhjälp, säger Nils Norling på Malmöpolisen.

Sköts med många skott

Mannen som dött ska ha skjutits med ett stort antal skott. Enligt uppgift till Aftonbladet kan det röra sig om ett tjugotal. Kriminalkommissarie JB Cederholm vill inte kommentera uppgiften.

– Jag kan säga att det rör sig om ett stort antal skott. Vi har hittat ett stort antal hylsor på plats.

Mordvapnet ska vara en pistol, enligt JB Cederholm. Den dödes identitet är inte hundraprocentigt fastslagen, men de som polisen tror är hans anhöriga är underrättade.

Ingen koppling till övriga skjutningar

Under det senaste dygnet har det varit fyra skjutningar i Malmö. Polisen tror inte att det rör sig om samma gärningsmän.

– Vi tror inte att någon av de här tre ärendena i natt har någon koppling med varandra. Inte heller ärendet med kvinnan i går natt har någon koppling till varandra, säger Nils Norling, pressinformatör, polisen Region Syd.