Ungdomar barrikaderade sig och slog sönder LVU-hem

NYHETER

Sex pojkar på ett LVU-hem blev våldsamma vilket gjorde att personalen fick fly. Ungdomarna beväpnade sig med påkar och stolsben. Sedan barrikaderade de sig.´

– De har slagit sönder stora delar av avdelningen, säger Daniel Ågren vid polisen i Uppsala län.

LVU-hemmet i Enköping utsattes för den våldsamma skadegörelsen under måndagsförmiddagen. Polisen i Uppsala län fick in larmet klockan 10.15.

– Sex personer har beväpnat sig med påkar och stolsben som tillhyggen och slagit sönder en avdelning och barrikaderat sig, säger Daniel Ågren, polis vid regionledningscentralen i Uppsala.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har personalen på avdelningen, som blev i stort sett helt sönderslagen med krossade rutor och möbler, fått fly för att rädda sig.

– Personalen drog sig tillbaka, säger Daniel Ågren.

Misstänkte att de hade knivar

Personalen slog larm och polisen kom till behandlingshemmet med ”ett flertal patruller” från både Uppsala och Enköping. Det fanns misstankar om att ungdomarna, som alla är pojkar födda sent på 1990-talet, kunde vara beväpnade med knivar. Några sådana hittades dock aldrig.

Enligt Daniel Ågren kunde ungdomarna tas om hand utan dramatik när polisen väl var på plats. En timme senare, klockan 11.15, lämnade polisen LVU-hemmet. En anmälan är upprättad om skadegörelse och pojkarna är förda till en annan förvaring. De är inte gripna.

Varför de beväpnade sig med stolsben och påkar är oklart.

– Vi vet inte varför, om det är något missnöje eller något annat, säger Daniel Ågren.