Två kvinnor allvarligt skadade i trafikolycka

Trafikverket: ”Stor risk för köer – starta i tid och var utvilad”

NYHETER

Efter att två bilar krockat på E18 i Värmland klev två kvinnor ur fordonen.

Då körde en tredje bilist in i en av de stillastående bilarna och kvinnorna skadades allvarligt.

– Som jag förstod det stod kvinnorna mellan sina bilar, säger Jan-Åke Sjöström på Värmlandspolisen.

Olyckan i Värmland inträffade i ostlig riktning på E18 mellan Karlstad och Kristinehamn under fredagsförmiddagen.

Efter att två bilar krockat klev två kvinnor ur bilarna som då stod vid vägkanten. Då körde en tredje bilist, som precis hade kört om en lastbil, in i en av de stillastående bilarna och de båda kvinnorna skadades allvarligt, skriver polisen på sin webbplats.

– Kvinnorna står utanför bilen och diskuterar när den tredje bilen kommer och kör in i den bakre bilen. Som jag förstod det stod kvinnorna mellan sina bilar, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl på Värmlandspolisen, till TT.

Kvinnorna har förts till Centralsjukhuset i Karlstad. I den tredje bilen färdades fyra personer, varav tre har förts till Karlskoga sjukhhus med lindriga skador.

”Inte möjlighet att sprida ut resandet”

Efter olyckan var det totalstopp på sträckan, men strax före lunch släpptes trafiken på i båda riktningarna.

På väg 272 vid Silverkällan nära Ockelbo i Gävleborgs län har en person skadats allvarligt och förts till sjukhus i ambulanshelikopter efter att en personbil kört ner i diket och in i ett träd, skriver Arbetarbladet.

På E20 norr om Mariestad flögs en kvinna med okända skador till sjukhus i ambulanshelikopter efter en olycka med en lastbil. Kvinnan uppges ha kört in i lastbilen bakifrån med sin personbil. Under eftermiddagen har det varit stopp i båda riktningarna på sträckan.

– Men det är avklarat nu, trafiken rullar igen, säger Thomas Pihl, presskommunikatör på Trafikverket, till Aftonbladet.

Stor risk för köer

Dagen före julafton är en av årets mest intensiva trafikdagar – och ännu värre kan det bli när julafton som i år infaller på en lördag.

– Det finns risk för att det blir mycket trafik under eftermiddagen och kvällen. Det är många som ska köra till julfiranden eftersom man inte har haft möjlighet att sprida ut resandet, säger Thomas Pihl.

– Man får vara beredd på att det kan bli mycket trafik och att det är stor risk för köer om det blir olyckor eller bilar som får stopp. Jag kan bara rekommendera att man startar sin resa i god tid och att man är utvilad om man ska köra. Då finns det risk att man gör felbedömningar som kan leda till olyckor, säger Thomas Pihl.

ARTIKELN HANDLAR OM