Fort Lauderdale

Fem döda efter skjutning vid bagageutlämning i Florida

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Fem personer har dödats vid en skottlossning på flygplatsen i Fort Lauderdale, Florida, uppger polisen.

Skjutningen ska ha inträffat vid bagageutlämningen.

– Skytten hämtade ut ett incheckat vapen, gick på toaletten för att ladda. Sen kom han ut och sköt, säger lokalpolitikern Chip LaMarca

Fem personer har skjutits till döds och 13 är skadade efter en skjutning vid bagageutlämningen på terminal 2 på Fort Lauderdales internationella flygplats i Florida.

En misstänkt skytt har gripits av polis kort efter det första larmet om händelsen som kom vid 18.55, svensk tid.

– I nuläget har vi ingen information som tyder på att han agerat tillsammans med någon annan. Han är i förvar och händelsen är under utredning, säger Broward countys borgmästare Barbara Sharief till CNN.

Uppgifter: Sköt med incheckat vapen

Hon uppger också att det i nuläget inte finns något känt motiv.

På en presskonferens uppger polisen att skytten förhörs av FBI och lokal polis, han ska också vara helt oskadd och ska ha gripits utan motstånd.

Enligt lokalpolitikern Chip LaMarca ska skytten ha kommit till flygplatsen med ett plan från Kanada och han ska ha flugit med ett incheckat vapen.

– Skytten hämtade ut ett incheckat vapen, gick på toaletten för att ladda. Sen kom han ut och sköt mot människor vid bagageutlämningen” säger lokalpolitikern Chip LaMarca.

LaMarca ska ha blivit informerad om händelsen av den lokala polisen och bekräftar för nyhetsbyrån AP uppgifterna han lagt ut på Facebook.

Senator Bill Nelson säger till nyhetsbyrån AP att den gripne skytten ska ha haft militära identitetshandlingar under namnet Esteban Santiago, 26. Men han säger också att det inte är bekräftat att det är den misstänktes verkliga identitet.

Larm om ytterligare skjutning obekräftade

Vid 20.30 – 90 minuter efter första larmet – skriver amerikanska transportssäkerhets myndigheten på Twitter att situationen är pågående. Kort senare uppger polisen att de har obekräftade uppgifter om ytterligare skottlossning.

På en presskonferens uppger sedan polisen att det inte finns några uppgifter som tyder på att det skett mer än en skjutning. Polisen sökte då igenom hela flygplatsen för att kunna blåsa faran över och uppgav att de inte tror det finns en ”andra skytt”.

En svensk turist som befinner sig på terminal 2 berättar att de nu är instängda på flygplatsen. Tungt beväpnad polis patrullerar inne i terminalen samtidigt som resenärerna är ombedda att ligga ner på golvet efter rapporter om ytterligare skottlossning i annan byggnad på flygplatsen.

”Folk springer överallt”

Passagerare och flygplatspersonal evakuerades från terminalen. Bilder från flygplatsen visade stora folkmassor ute på startbanorna.

Ari Fleischer, före detta pressekreterare i Vita huset, skriver på Twitter att han hört skott avfyras.

”Folk springer överallt”, skriver han.

Mark Lea, 53, befann sig i flygplatsterminalen när paniken bröt ut:

– Först trodde vi det var fyrverkerier, alla började skrika och springa, säger han till NBC News.

Han säger att han såg skytten röra sig i bagageutlämningsområdet.

– Han hade vad som såg ut som en 9 millimeters pistol och tömde hela magasinet, säger Mark Lea.

Flygbolaget Norwegian har direktflyg från Arlanda till Fort Lauderdale-flygplatsen men inga flighter som landar eller lyfter därifrån i dag.

Flygplatsen meddelar på Twitter att alla trafik tillfälligt stoppas efter skjutningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns – handla här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fort Lauderdale

Florida