Hans sista önskan uppfylld: Fick gifta sig med sitt livs kärlek

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Raul Hinojosa och hans livs stora kärlek Yvonne
Foto: PRIVAT
Raul Hinojosa och hans livs stora kärlek Yvonne

Bara timmar innan sin död fick Raul Hinojosa sin sista önskan uppfylld – att gifta sig med sin livs stora kärlek Yvonne.
”Jag vill att hon ska vara min” berättade Raul för sjukvårdspersonalen som blixtsnabbt såg till att ordna ett bröllop på sjukhuset.
36 timmar senare tog den nyblivne maken sitt sista andetag.

Sedan 2012 har 38-årige Raul Hinojosa från Texas kämpat mot sjukdomen kronisk lymfatisk leukemi.

Den 22 oktober i år fick Raul åka in akut till Baptist St. Anthony’s Hospital i samband med en svampinfektion i lungorna och halsen. Han fick då även beskedet att han var döende och inte hade lång tid kvar att leva.

Raul berättade då för sjukhuspersonalen att hans högsta önskan var att få gifta sig med sin flickvän, Yvonne Lamas, som han känt sedan barnsben.

– Jag vill att hon ska vara min, berättade Raul enligt Amarillo.com.

Paret, som har fyra barn ihop och varit förlovade sedan 2007, hade under lång tid sparat för att kunna genomföra sitt drömbröllop.

– Jag sa på att jag inte behövde ett drömbröllop men Raul insisterade och sa att den perfekta kvinnan behöver det perfekta bröllopet. han sa att jag förtjänade det och att han kommer att he det till mig, berättar Yvonne.

Fick låna sjukhuschefens slips

Dock sattes planerna på is när Raul insjuknade för fyra år sedan och när han fick sitt dödsbesked trodde han för en stund att drömmen skulle gå i kras.

Men tack vare sjukhuspersonalens hjälp lyckades Raul och Yvonne ändå få till ett bröllop på sjukhuset bara 36 timmar innan Raul slutligen somnade in.

Tillsammans med sjuksköterskorna lyckades Yvonne skynda på hindersprövningen, kockarna på sjukhuset bakade en bröllopstårta och i sjukhusets blomsteraffär ordnades det med bröllopsbuketten.
Familjemedlemmar såg till att Yvonne fick en vit klänning och chefen för sjukhusets intensivvårdsavdelning lånade ut sin kavaj och slips till Raul.

”Tänkte bara: ”Wow”

– Han hade aldrig sett mig i en klänning tidigare och jag hade aldrig sett honom i kostym. När jag såg honom i den tänkte jag bara ”Wow...”, berättar Yvonne för Amarillo.com

Sjukvårdsapparater och annan medicinsk utrustning doldes av vita pappskivor och när det var dags att leda fram den blivande bruden till sin väntande make skapade personalen en mänsklig gång fram till Rauls säng.

– Hon har förändrat mitt liv totalt, sa Raul på bröllopet som blev av, 36 timmar innan han somnade in, omgiven av sin livs kärlek och nyblivna fru.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN