Nyheter

Köpte ny hårddisk - innehöll familjefoton

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Eva-Lena: Det var bilder från dop, kalas och semestrar

Eva-Lena Lisselgård trodde att hon köpte en ny hårddisk på Elgiganten.

Men den visade sig vara full av en annan familjs semesterfoton, musik och filmer.

– Det har brustit i två olika rutiner och det är mycket beklagligt, säger Mattias Håkansson, marknadschef på Elgiganten.

Eva-Lena Lisselgård köpte ny hårddisk - som visade sig vara begagnad.

Foto: Mats Samuelsson

Sonen behövde en ny hårddisk så Eva-Lena Lisselgård åkte i går till elektronikkedjan Elgiganten i Växjö och köpte vad hon trodde var en helt ny Packard Bell, 1TB, för 990 kronor i obruten förpackning.

– Senare på dagen kommer sonen och berättar att det redan är bilder och mappar på hårddisken. Det visade sig vara bilder från dop, kalas och semestrar. Ett rent familjealbum på en okänd familj. Där fanns även filmer och musik.

"Ett liv i orätta händer"

Eva-Lena Lisselgård säger att det inte fanns något som tydde på att det skulle vara en begagnad hårddisk. Hon köpte den för fulllpris och tog förpackningen bland alla andra, inte från någon fyndavdelning.

– Det här handlar om ett helt liv som kommit i orätta händer. Om det hade varit mina bilder som hamnat hos någon annan hade jag känt ett väldigt obehag. I dag är det ju så lätt att sprida ut sådant på nätet, säger hon.

– Det är inte fel att ta vara på gamla saker men då ska kunden veta det och få den till reducerat pris. Den ska inte säljas som en ny vara. Det är i det närmaste ett bedrägeri.

"Beklagligt"

I dag tänker Eva-Lena lämna tillbaka hårddisken. Och på Elgiganten försäkrar man att hon kommer att få en ny.

– Vi kommer att lösa det här för kunden på bästa sätt.

– Det här är mycket beklagligt. Det har brustit i två rutiner. Dels ska inte en gammal vara säljas som en ny, och säljer man en tidigare använd vara ska det dels vara tydligt märkt på skyltar och allt innehåll ska vara raderat, säger Mattias Håkansson marknadschef på Elgiganten.

Så andra kunder behöver inte oroa sig för att deras nya varor är begagnade?

– Verkligen inte. Jag vill poängtera att vi säljer 10 000-tals externa hårddiskar och jag har aldrig hört talas om att något liknande skulle hänt förut.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - handla enkelt här.

MEDS

Publisert: