Läsarnas äckligaste mathistorier

NYHETER

Maskar, naglar och vidrig rengöring

Några av aftonbladets läsare skickade in sina allra äckligaste matupplevelser.

Förutom mat handlar det om naglar, maskar, flugor och aska.

Läs – och tappa aptiten.

Naglar i brödet

”Hej! Hade köpt ett nybakat bröd på ett lokalt konditori. Jag satt där och tuggade och rätt som det var kändes det som att jag bet av en bit av tanden. Jag spottade ut brödbiten och kände på den tilltuggade degen och fann en stor bit vit/gul nagelbit. Det var en äcklig upplevelse! Speciellt när man vet att människan har som mest bakterier och diverse partiklar under naglarna!”

Andreas

Rengjorde ugnen med golvmoppen

”Jag har inte varit med om att få en "snuskig" pizza eller liknande men en kväll när vi skulle till vår lokala pizzeria såg jag hur de tog fram en golvmopp som stod på golvet och gjorde rent pizzaugnen. När de vara klara så ställde de tillbaks den på golvet igen.

Har inte ätit där sedan dess.”

Annika

Sköljde ärtorna

”Mitt värsta minne är från en Pizzeria i Örebro.

Jag stod framme vid disken och hade beställt en tonfisksallad. Bakom disken och pizzaugnen var ett ganska trångt utrymme med några skåp och ett smutsigt gammaldags tvättställ. Jag var hungrig och såg fram emot salladen. Pizzabagaren hämtade en påse ärtor i en frys. Jag såg hur han hällde upp ärtorna i en skål. Sedan vred han på vattnet i tvättstället och tog upp två nävar ärtor ur skålen. Därefter höll han händerna med ärtorna i under det rinnande vattnet. Efter ett tag började han att tappa ärtor i handfatet och försökte ta upp dem samtidigt som han tappade allt fler. Han grävde i botten på handfatet efter ärtorna som jag skulle äta. Då frågade jag vad han höll på med?

– Jag bara sköljer ärtorna svarade han.

Då gick jag.”

Bengt

Fluga på pizzan

"Jag och min sambo var och hämtade pizza från den lokala pizzerian i Uppsala. Vi tog båda varsin calzone. När jag öppnade pizzan för att ta första biten föll två hela, döda flugor ut.

Jag anmälde det till Livsmedelsverket och ringde till pizzerian. De sa att det var omöjligt att hålla reda på flugorna eftersom det var sommar och varmt och massor av flugor där inne.

Jag går aldrig dit igen."

Nina

Aska i grytan

"Var för många år sedan i Göteborg och skulle stanna till vid en kinakrog och beställa mat. När jag hade beställt så såg jag genom köksluckan hur kocken står och röker och råkar tappa aska i grytan....och han fortsätter och röra om.

Jag skrek ut min avsky och tackade för mig. De förstod nog inte att jag hade sett eländet.

Den krogen finns inte kvar, tack för det."

Susan i Vårgårda

Skuren sås

”Beställde klassiska grillspett med jordnötssås från en thairestaurang i Solna för en månad sedan. Såsen var så pass skuren att det såg ut som en ordentligt skiktad drink från någon förortspub. Det var det snuskigaste jag någonsin har varit med om i matväg.

(Och då käkade jag ändå snor som barn.)”

Rickard

Maskar i maten

”Köpte en kebab med bröd och tog med mig den hem. När jag hade börjat äta var där minst två maskar i den. Små vita krypande saker.

Vidrigt, måste jag säga. Har inte ätit på pizzerian i Västerås sedan dess...”

Louise