Nyheter

Snöoväder strandar svenska resenärer

Av: 

Frida Sjödin

NYHETER

Kraftiga förseningar från Sverige till Storbritannien och Frankrike

Det kraftiga snöoväder som lamslagit Storbritanninen och västeuropa får nu konsekvenser även för svenskarna. Ett flertal flyg är kraftigt försenade och det är osäkert när trafiken kommer flyta som vanligt igen.

– Det ser ut som det blir värre, säger Linda Sjödin, på SAS:s pressjour.

Engelska tidningar vittnar om totalt kaos på tåg, tunnelbana och bussar när det ”värsta snöovädret på decennier” drabbat delar av landet. En varning för extremt svårt väder har gått ut för sydöstra England och i London har upp till 15 centimeter snö fallit, uppger The Guardian. Många skolor i sydöstra England har stängt och plogbilarna går för högtryck på gatorna, uppger TT.

En flygplats stängd

Och stormen slår hårt även på flygplatserna. På Ryanairs hemsida uppges att London Stansted Airport dras med kraftiga förseningar och inställda flighter på grund av det omfattande snöovädret. Även på Stansteds hemsida finns uppgifter om förseningarna. Heathrow uppger att resenärerna även där kan förvänta sig inställda flyg och kraftiga förseningar på obestämd tid.

– Om resan inte är helt nödvändig avråder jag bestämt från att göra den, säger en talesman för den brittiska trafikmyndigheten till AFP.

Något som drabbar de svenska resenärerna i hög grad.

– Vi flyger inte alls till London City Airport nu, säger Linda Sjödin.

Ser ut att förvärras

Även flighter till Paris påverkas av ovädret och SAS pressjour vet inte när trafiken kommer gå som vanligt igen.

– Vi tittar på vilka tider vi kan få och sedan får vi planera trafiken utifrån det. Men det ser ut som vädret blir sämre, säger Linda Sjödin.

I Madridområdet stängdes två motorvägar tillfälligt av på grund av vädret, men inga uppgifter om flygförseningar till Spanien har rapporterats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: