Publicerad:
Uppdaterad:

Ladda batterierna

Publicerad:
Uppdaterad:

Slappna av i hälsosamma sommar–Sverige

Koppla av en stund... En hälsoresa på spa ger dig energi inför hösten. Här är listan på några av Sveriges vackraste spaanläggningar.

Att ta hand om sin hälsa har blivit modernt. I takt med att människor blir mer och mer medvetna om vad de äter och hur de mår, så ökar intresset för att ta hand om sin kropp. Allt fler börjar respekte sambandet mellan en kropp som mår bra och förmågan att hantera stress och press på jobbet och privat.

Att unna sig en hälsoresa på spa såhär innan semestern är över, kan vara precis det som räddar din höst. Och sparesan behöver inte vara på lyxspa i Thailand – här hemma i Sverige finns många fina anläggningar där du kan koppla av och njuta av augusti–Sverige i lugn och ro.

Att åka på spa kan också ge en skjuts till kärleken.

– De flesta som bokar vårat ”njutningspaket”, det vill säga ett rum, trerättersmiddag och tillgång till gym och spa, är par. De kan vara i alla åldrar, men gemensamt är att de söker lugn och ro, säger Christer Rådeström som är VD för Torekov hotell.

”Folk är mer medvetna”

Torekov, som ligger längst ut på Bjärehalvön i Skåne, är ett populärt resmål för kärlekspar eller andra som söker lugn och avslappning på semestern.

– Att åka på en hälsoresa eller spa week–end kan vara ett sätt att få ”semester i semestern”. Ett sätt att ”ladda om” och gå ner i varv, säger Christer Rådeström.

Runt om i landet finns många olika typer av hälsoanläggningar och erbjudanden – att koppla av behöver inte innebära att bara ligga i en jacuzzi och få massage.

– Folk är mer hälsomedvetna idag än förr och alla vill ha det olika. Många vill till exempel inte bara äta goda middagar, utan de vill ockås motionera under semestern. De vill ha avkoppling för både kropp och själ, säger Christer Johansson som finns på Bruksvillan i Östanå i Skåne.

På Bruksvillan har man valt att fokusera på avkoppling och där finns bland annat en rosenträdgård och ett vandringspaket för den som vill ha en avkopplande weekend på landet.

– Många av de som kommer till oss är stockholmare som behöver koppla av med promenader i de skånska skogarna, säger Christer Johansson.

Inte dyrt

Ett week-end paket med hälsom– eller avkopplinginriktning kostar ofta runt tusenlappen, men det finns en mängd andra alternativ. Varför inte ta en utflykt och lämna husvagnen och campingen och åka på dag-spa? Det går att ta en massage eller avslappnande behandling innan det bär av hem till verkligheten – utan att det behöver kosta skjortan.

Minimedia

Publicerad:
Publicerad: