Bygger sitt drömhus – på dispens

avElisabeth Marmorstein

1 av 2 | Foto: Foto: MATTIAS LUNDIN
Hus vid vattnet Snart flyttar Margot Wallström från Bryssel till värmländska Hammarö.

Snart går flyttlasset från Bryssel till värmländska Hammarö.

I flera år har EU-kommissionären Margot Wallström renoverat drömhuset vid vattnet.

Tack vare undantag från strandskyddet.

Efter snart tio år i Bryssel ska Margot Wallström flytta hem till Värmland igen. Hon slutar som EU-kommissionär först i november, men redan nu har familjen börjat skicka hem möbler och annat till huset vid Vänern.

Tidigare sommarhus

Huset ligger på södra Hammarö och var tidigare ett fritidshus som familjen hyrde på somrarna. Maken Håkan Wallström äger huset sedan 2004. Området är strandskyddat men familjen Wallström har lyckats få dispens och har renoverat sitt hus rejält. De har fått bygglov för en ny bastu vid vattnet och ett nytt garage. De bygger om gäststugan och renoverar det cirka 160 kvadratmeter stora bostadshuset.

Maken har renoverat

Enligt uppgift till Aftonbladet har maken Håkan Wallström jobbat i stort sett heltid med renoveringen det senaste året. Han är snickare och är uppvuxen på Hammarö. För ett par år sedan sålde paret hans föräldrahem för 2,6 miljoner, 300 000 kronor under utgångspriset. Paret äger även en sommarstuga vid stranden i Malå utanför Skellefteå.

Får fem miljoner

Margot Wallström får ett avgångsvederlag på fem miljoner när hon slutar som kommissionär. Dessutom får hon en pension på 1,2 miljoner kronor om året.

Aftonbladet har förgäves sökt Margot Wallström för en kommentar.