Attackerades av puma – slog tillbaka med motorsåg

NYHETER

Dustin Britton, 32, stod och högg ved när en puma attackerade.

Då höjde han sin motorsåg och slog tillbaka.

Foto: AP

Dustin Britton, 32, är mekaniker från Windsor i Colorado. Han var på camping med sin fru och två småbarn i nordvästra Wyoming i söndags, skriver AP.

Han befann sig ensam 30 meter från sin campingplats i Shoshone National Forest och högg ved när han såg en 45-kilos puma stirra på honom från buskarna.

Attackerade med framtassar

Britton själv är är 183 centimeter lång och väger 77 kilo.

När djuret gick till attack höjde Britton motorsågen som träffade puman på huvudet. Han beskriver kollisionen som att det kändes som en vuxen man som sprang rakt mot honom.

– Den kom mot mig tre eller fyra gånger med sina framtassar och så fort jag slog till med sågen vände den sig bort, säger Dustin Britton till AP.

Skadades på axeln

Det skadade djuret, som var mellan fyra och fem år gammal, drog sig tillbaka efter att ha fått ett 15 till 20 centimeter långt sår på axeln.

Mannen fick bara en liten punktering på underarmen.

Efter attacken spenderade Britton och familjen natten i en campingbil.

Dagen därpå avlivades puman när den attackerade en hund som togs in för att spåra det sårade djuret.

Ovanlig attack

Söndagens attack var väldigt ovanlig eftersom pumor är tillbakadragna. Det har endast dokumenterats åtta fall av pumor som varit aggressiva mot människor i Wyoming det senaste decenniet.

– Det är mycket, mycket ovanligt för pumor att attackera. Vi försökter fortfarande undersöka varför puman uppträdde så här, säger Warren Mischke, som är talesman för Wyoming Game and Fish.

Puman var i dålig fysisk kondition och verkade vara utsvulten.

Den testades för rabies och andra sjukdomar, men testen var negativa.