Nyheter

En driven murvel har lämnat oss

NYHETER

Berglund var en klippa på Aftonbladet i över 30 år

Lars-Olof Berglund har vid 67 års ålder lämnat oss för alltid efter att ha insomnat stilla i sitt hem.

Även om Lars-Olof gick i pension för snart sju år sedan är det fortfarande många på Aftonbladet som minns honom – hans profil med det svarta skägget och den tunnhåriga hjässan böjd över skrivmaskinen och senare datorns tangentbord. 

Och den eviga pipan som efter rökförbudet i mitten av 1980-talet bara fick tändas i rökrummet.

Började som krimreporter

Lars-Olof var en av tidningens verkliga trotjänare. Han kom hit som 25-årig kriminalreporter 1967, arbetade i många år som nyhetsreporter under de svettiga gryningspassen på morgonredaktionen, gick 1982 över till Stockholmsredaktionen och jobbade de sista åtta åren på tv-tidningen.

När han lämnade sitt kära Aftonbladet julen 2002 ledde han den så kallade bylineligan, vilket vill säga att han skrivit flest artiklar av alla Aftonbladsreportrar i mannaminne.

Vi som arbetade nära honom minns Lars-Olof som en extraordinärt snabb, yrkeskunnig och allmänbildad artikelskrivare som aldrig lämnade ett manus för sent.

Dessutom som en pålitlig och omtänksam vän och kollega som alltid brydde sig om oss andra, alltid hade ett vänligt ord eller tokroligt skämt redo och som aldrig armbågade sig fram eller skröt med sina egna prestationer.

Lars-Olof, vi minns dig med glädje och sörjer djupt din alltför tidiga död.

Pelle Jacobsson

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter