Läsarna: ”Miljöpartiet borde flytta ut på landet”

avOlle Kvarnsmyr

NYHETER

Läsarna rasar mot miljöpartiets förslag om höjt bensinpris

Läsarna och bloggvärlden var inte sena på att reagera över miljöpartiets förslag om höjt bensinpriset. De flesta läsare upprörs över förslaget men det finns läsare som tycker att ett höjt bensinpris är ett billigt pris för att få leva i en bättre miljö.

Många läsare vänder sig mot att miljöpartiet inte verkar leva i verkligheten. Bloggaren Tommy är dessutom orolig över att fordonsindustrin skadas allvarligt av förslaget. På sin blogg, Tommys tankar skriver han: ”Fordonsindustrin över hela världen går på knäna. I detta läge går miljöpartiet ut och kräver höjt bensinpris. Vill man slutligen knäcka Saaab och Volvo?”

Flytta ut på landet

Miljöpartiet borde flytta ut på landet för att se att det inte går att leva i skogen utan bil, anser många läsare. I en artikelkommentar skriver signaturen "Dalakillen": ”Miljöpartiet borde se till att hamna i Norrland med en cykel, fem mil till affären, inget rinnande vatten och ingen el.
” Dalakillen får medhåll i bloggen, ” Om en enarmad mans liv och leverne”. ”Folket ute på landet åker inte mindre med bilarna om bensinen blir dyrare. Dom sparar in på något annat istället. Bilen är det viktigaste för oss lantisar. Inse det era insnöade 08-or i riksdagen”, skriver han.

Konspiration

Flera läsare tycker att miljötänket har gått för långt och nästan har blivit konspiratoriskt. Leffe i Göteborg skriver: ”MP målar upp ett skräckscenario som inte verkar ha ett vetenskapligt stöd, och som mynnar ut i halvtokiga politiska förslag.
” Signaturen Rasta håller med och skriver: ”Världskända geologer och andra vetenskapsmän säger själva att utsläppen av CO2 inte har något att göra med växthuseffekten”.

Äldre mäns åsikter

Trots att den stora majoriteten var skeptiska till miljöpartiets förslag fanns det några läsare som inte höll med. Signaturen "Grymlan" skriver: ”Lite lustigt. Det är tydligen bara män. Mest äldre män som inte gillar tanken på höjt bensinpris. Kära ni, manligheten sitter inte i bilen, bara så att ni vet."
Signaturen Bjorhr är för höjt bensinpris och är mycket nöjd med miljöpartiets förslag. Han skriver: ”Skönt med politiker som talar klarspråk och inte är så jädra populistiska. Alla vet att vi måste minska konsumtionen av bensin, men väldigt få politiker tar ansvar.”

Läsarna tycker till om Miljöpartiets utspel. Här är ett urval:

Kaver, 32 år

"Varför totalförbjuder inte Miljöpartiet svensk landsbygd"

Any, 44 år

"Utan bilen stannar Sverige"

Aborg, 32 år

"Gör något vettigt. Dela ut en miljöbil till de som äger en bensinare"

Kimito, 40 år

"Vilka är det som har stulit jo giriga film- och musikbolag med svindyra och omrimligt höga priser"

Haldeman, 40 år

"Flytta riksdagshuset till vischan"

Deddisch, 17 år

"Jag är så trött på alla som tjatar om miljön"