Här brinner posten upp

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lastbil från Posten började brinna under rusningstrafik

Hundratals kunder som väntar på leverans från Posten i nästa vecka kan vänta förgäves. 400 paket förstördes troligtvis i en brand i en av Postens lastbilar på fredagen.

En lastbil fattade eld på E4:an södergående vid Hagaparken innan avfarten till Solna och Sundbyberg. Larmet kom till polisen klockan 15.26.

– Det är det västa jag har sett, säger Stefan Hållberg, 27, som bevittnade olyckan från sitt kontorsfönster.

Lastbilen var Postens och många blir utan paket nästa vecka.

– Lastbilen tillhör en av våra underleverantörer. Den innehöll 400 paket från olika företag i Stockholmsområdet som skulle till olika ställen runt om i landet. Det är först på måndag som vi vet vilka kunder som har drabbats, säger Per Ljungberg, presschef på Posten, till TT.

Spärrade av

Alla fyra filerna i södergående riktning stängdes av under släckningsarbetet och bilköerna växte sig långa.

Stefan Hållberg har kontor mitt framför E4:an och kunde se händelseförloppet från sitt fönster tillsammans med sina kollegor.

– Vi har sett mycket härifrån i våra dagar. Men det här är det värsta. Det brann riktigt kraftigt och det kom tjock svart rök, säger han.

"Började vid tanken"

Stefan Hållberg tyckte det såg ut som branden började på undersidan vid tanken.

– Ett tag var vi lite oroliga för att den skulle explodera. Brandbilarna ställde sig först långt från lastbilen och väntade där i tio minuter innan de körde fram, säger han.

Vid fyratiden var branden släckt och trafiken släpptes på igen.

TT

Publicerad: