Voltade ner i vattendrag

NYHETER

Kvinna och ung flicka omkom efter svår olycka i Värmland

Bilen upptäcktes av en joggare en stund efter lunch.

Hur länge den legat upp och ner djupt i det iskalla vattnet vet ingen.

Kvinnan och flickan fördes livlösa till sjukhus och vaknade aldrig.

Kvinnan och flickan fördes till sjukhus med ambulans med mycket allvarliga skador efter olyckan, som hände vid Kingselviken längs riksväg 61, någon mil öster om Arvika i Värmland.

– Bilen var en meter under vattnet. De hade verkligen otur. Vi kan följa bilspåren från vägen och ner i ån via ett räcke, säger Morgan Connedahl, länsvakthavande vid polisen i Värmland, till aftonbladet.se.

Dykningar

Räddningsarbetet blev mycket besvärligt och kvinnorna satt fast i bilen. Efter att man fått upp fordonet genomfördes för säkerhets skull också dykningar, för att säkra att det inte funnits fler i bilen.

Kvinnorna var livlösa då de drogs ut ur vraket och vaknade aldrig. Polisen hittade inga id-handlingar i fordonet och det tog flera timmar innan man lyckades säkerställa identitet på den ena och nå anhöriga.

Halka

Allt pekar på att det handlar om en singelolycka.

Enlligt polisen hände olyckan vid en liten bro över ett mindre vattendrag. Lokalt förekommer halka på platsen och hittills tyder mycket på att det var en singelolycka orsakad av halt väglag.

Exakt när olyckan hände är oklarat, men larmet kom till polisen klockan 12.47.

Hittades av joggare

– Vi vet ännu inte hur länge bilen låg där innan den upptäcktes. Det var en joggare som såg den och slog larm, säger Connedahl.

– Men vi vet ungefär när kvinnorna åkte. De lämnade en adress vid 12-tiden och var eventuelt på väg hem.

Vid 20-tiden på söndagskvällen kom beskedet att bägge avlidit på sjukhus. Kvinnan är i 35-årsåldern, flickan i tioårsåldern.

Enligt polisen hade de anknytning till Värmland men bodde i ett annat län.