Nyheter

Vargpojken har rymt

Av: 

Stefan Holm

NYHETER

Lyocha är förvildad – och mycket farlig

LONDON. En pojke som tros ha levt med en vargflock har rymt från en klinik i Moskva.

Polisen varnar nu invånarna för ”varulvspojken”.

– Han är uppenbarligen farlig, säger en läkare.

Pojken – som har blivit känd som Lyocha – hittades i skogen, i en håla täckt med löv och grenar.

Levt med vargar

Ingen känner till hans bakgrund eller ålder, men att döma av beteendet har han inte fostrats av människor.

Efter upptäckten förde polisen Lyocha till en klinik i Moskva. Läkare som har undersökt pojken misstänker att han har levt med en vargflock i skogarna utanför staden Kaluga. Lyocha talar inte ryska eller något annat språk och reagerar inte på tilltal. Han morrar och biter, precis som en varg. Även när han äter påminner han om ett djur.

Till utseendet ser han ut att vara i tioårsåldern, men de första undersökningarna visar att han kan vara betydligt äldre. Lyocha har chockat läkarna, som ville ge honom vård och anpassa honom till ett civiliserat liv.

Det gick inte. Redan under den andra dagen på kliniken lyckades Lyocha rymma. Läkarna hann inte ens slutföra den inledande hälsokontrollen.

”Mycket farlig”

Polisen är nu på jakt efter den så kallade varulvspojken, som beskrivs som mycket farlig. Han tros irra omkring på gatorna i Moskva.

– Hans vanor och uppträdande är typiska för en varg. Han har väldigt starka och vassa tänder, vilket kan leda till allvarliga skador om han biter, säger en polisman i Daily Mail.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert: