Nyheter

Mellin: Oenigheten är en black om foten för Sahlin

Av: 

Robert Triches

NYHETER

”Ohly är inte en i laget på vänstersidan”

Till ljudet av skanderande och hurrande SSU:are utanför tv-huset gör Lena Mellin sin analys av kvällens tv-debatt:

– Det gick bra för bägge sidor – på sitt sätt, säger hon.

Lena Mellin.
Lena Mellin.

– Det är svårt att svara kort på frågan vem som vann. Jag tycker att det gick bra för båda sidor. Oppositionen var bra på sina attacker mot regeringen, och de gjorde det framgångsrikt. Å andra sidan visade regeringen statsmannaskap. De betonade allvaret och att de tar sin uppgift på allvar.

Vad spelar oenigheten inom blocken för roll?

– Där framgick med all önskvärd tydlighet att Ohly inte är en i laget på vänstersidan. Och det är naturligtvis en fruktansvärd black om foten för Mona Sahlin. Hon har inte ett heltäckande alternativ på sin sida och hon utsätter sig för attacker från vänster också. Man ska minnas att svenska väljare är väldigt blockfixerade, det är väldigt få mandat som flyttar över blockgränserna vid ett val, och att då vara samspelt inom sitt block blir mycket viktigt.

Vad spelar oenigheten om homoäktenskapen för roll för den blåa sidan?

– Homoäktenskapen var en mindre allvarlig splittring för det blåa laget. Hägglund gör det bra som inte sopar sitt partis åsikter under mattan. De är inte överens, och det hymlar de inte med.

Vem tog kvällens viktigaste poäng?

– Jag tycker att Lars Ohly var på som sjutton. Han gick till attack på ett godmodigt och trevligt sätt som jag tror att han tog många poäng med.

Kom det något besked som överraskade dig?

– Nej, det var ju inga nyheter, direkt, utan en ganska habil genomgång av frågorna. Det var visserligen en frän debatt, men de tog inte heder och ära av varandra.

Vad sätter du för betyg på röda laget?

– Tre plus.

Och blåa?

– Tre plus också.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter