Japan hade gömd kvinna i garderoben

avSusanna Vidlund

NYHETER

Inkräktaren avslöjades av övervakningskamera

På något sätt försvann maten från den japanske mannens kylskåp, utan att han själv hade ätit av den.

Först när han installerade en övervakningskamera besvarades mannens frågor.

En mystisk kvinna gömde sig i hans bostad och åt av hans mat.

Den 57-årige mannen från Fukuoka, Japan, levde ensam i sin bostad, trodde han i alla fall. När han märkte att det försvann mat från hans kylskåp, tyckte han därför att det var mycket underligt.

Han installerade en övervakningskamera och ringde sedan polisen när han såg bilder på någon som gick omkring i hans hem när han var borta.

– Vi sökte igenom bostaden när mannen var hemma och påträffade kvinnan i en garderob, säger en talesman för polisen på orten till nyhetsbyrån AFP.

Klämde sig in

Kvinnan, 58-åriga Tatsuko Horikawa, hittades i ett smalt förvaringsutrymme, precis lagom stort för en person att klämma sig in i och ligga där. Hon hade lagt dit en madrass för att göra sin vistelse mer bekväm och flera plastflaskor påträffades i utrymmet, uppger polisen som tillägger att kvinnan nu har gripits.

– Hon sa till polisen att hon inte hade någonstans att bo. Hon verkar periodvis ha levt i mannens bostad under en tidsperiod på cirka ett år.

Det är oklart hur kvinnan lyckades ta sig in och ut ur mannens bostad oupptäckt. Polisen misstänker att kvinnan kan ha tagit sig in även i andra privatbostäder och sovit där.