Nu försvarar Silvia kungen

avJohannes Heuman

NYHETER

Ifrågasätter Kerstin Ekmans vargkunskaper

1 av 3 | Foto: Foto: THOMAS JOHANSSON
utskälld När kungen uttryckte sin oro för att vargstammen ska bli för stor blev många upprörda.

Drottning Silvia ger sig in i kungens vargbråk.

Hon försvarar sin make och ger författaren Kerstin Ekman en känga.

– Varför fråga en författare som inte vet något om vargar, säger Silvia i Ekots lördagsintervju.

Många djurvänner gick i taket när kungen för ett par veckor sedan uttryckte oro för vargstammens utbredning i Sverige. En av dem var författaren Kerstin Ekman som undrade om kungen ”hade tagit ett par klämtare” innan han gjorde uttalandet.

Kritisk till utspelet

Kerstin Ekman har bland annat skrivit förlagan till biofilmen Varg. Hon är starkt kritisk till kungens utspel om att vargstammen måste begränsas och hävdar att djuret är utrotningshotat. Men i Ekots kommande lördagsintervju med Silvia ifrågasätter drottningen författarens kunskaper om vargar.

– Jag förstår inte varför man ska fråga en författare som inte vet något om vargar, säger drottningen.

I Ekots lördagsintervju går hon också till angrepp mot internet. Silvia tycker att kontrollen på nätet måste bli bättre för att stoppa pedofiler.

Stor spridning snabbt

– Jag är väldigt rädd för internets roll i dag. Nu kan man framkalla bilder själv och det gör att man med hjälp av internet med snabbhet får stor spridning av barnpornografiska bilder, säger drottningen i intervjun.

Silvia har tidigare sagt att sexbrottslingar ska hängas ut med namn och bild i media. Nu är hon mer försiktig i sina uttalande och anser att sexbrottslingarna bör få vård.

Däremot tycker drottningen att barnen måste skyddas bättre och att sexbrottslingar under inga villkor får arbeta med barn.

– En människa som har förgripit sig mot barn kan göra det igen.