22 barn ombord på olycksplanet

NYHETER

Passagerarlistorna offentliga

22 barn, varav 2 bebisar, fanns ombord på Spanairs olycksplan som kraschade i går i Madrid.

Det visar passagerarlistan som flygbolaget har offentliggjort.

De lite äldre barnen markeras med "niño" och de båda bebisarna med "bebé" i passagerarlistan som har offentliggjorts av Spanair. 22 barn fanns ombord på flight JK 5022 med destination semesterorten Las Palmas, Gran Canaria.

Svåra skador

Totalt befann sig 172 personer på flygplanet och 153 av dem omkom i gårdagens krasch på flygplatsen Barajas, Madrid. 19 personer klarade sig, men många fick svåra skador och vårdas på sjukhus.

Det är oklart hur många av barnen som har överlevt men enligt den spanska tidningen El Mundo finns många barn bland de döda. Tre av barnen, en sexåring, en åttaåring och en elvaåring, ska ha överlevt kraschen och vårdas nu på sjukhus enligt El Mundo. Enligt uppgifter till bland annat CNN ska dock båda bebisarna ha överlevt.

”Mycket allvarligt”

Fyra av de 19 som överlevde onsdagens flygolycka med skador är ”mycket allvarligt” skadade, uppger den regionala hälsomyndigheten för AFP.

De 19 vårdas på olika sjukhus i Madrid. En av dem är enbart lätt skadad, tillståndet för ytterligare åtta förbättras, medan sex personer angavs vara allvarligt skadade.