Gravid polis kördes ihjäl – babyn räddad

NYHETER

Donette Sanz, 33, fick aldrig hålla sin son

Den gravida trafikpolisen blev påkörd och hamnade under en skolbuss.

30 personer som blev vittnen till olyckan rusade till undsättning och lyckades lyfta undan den välta bussen.

Donette, 33, omkom - men läkarna kunde mirakulöst nog rädda livet på hennes ofödde son.

Den mardrömslika olyckan inträffade vid två-tiden på torsdageftermiddagen i går i New York.

Den 33-åriga trafikpolisen Donette Sanz fick aldrig hålla i sin nyfödda son som kom till världen genom ett kejsarsnitt. Hon dödförklarades kort efter födelsen av hennes son, skriver New York Post.

"Mina bromsar slutade fungera"

Pojken vägde 1,5 kilo vid födseln och hans tillstånd beskrivs som kritiskt. Men han var i övrigt frisk och förväntas överleva.

Olyckan inträffade när Donette Sanz som arbetade som trafikpolis var på väg över gatan för att äta lunch.

– Mina bromsar slutade att fungera. Det blev rött och jag kunde inte stanna. Jag försökte missa henne men hon backade och då körde jag på henne, säger Walter Walker som körde lastbilen, rapporterar New York Post.

Precis efter olyckan kom en gul skolbuss, utan barn i och körde in i vanen. Donette Sanz hamnade under bussen som välte.

Sekunderna senare samlades cirka 30 personer som blivit vittnen till olyckan.

– Vi kommunicerade aldrig med varandra. Vi började bara att lyfta och sedan kom någon och drog ut henne, säger byggarbetaren Madalina Diaz, 42 år till tidningen.

Donette Sanz kördes akut till sjukhus och levde fortfarande när hon kom fram. Men två timmar senare förkunnades hon död.

Fick ultraljudet i söndags

– Hon fick se sonens ultraljud på söndagen. Hon sade att hon levde för sin baby, säger hennes syster till New York Post.

Föraren i lastbilen erkände att han inte haft körkort sedan 1960-talet och greps av polisen misstänkt för vållande till annans död.

Den nyfödda pojken fick namnet Sean Michael, skriver tidningen.