”Vi stressar för mycket”

Publicerad:
Uppdaterad:

Linda Rosing tipsar om avkopplande klappar

Foto: Peter Kjellerås, Emma Mattsson, Maria Östlin

I dessa tider av ekonomisk oro och stress är årets julklapp en upplevelse. Alla är värda en lyxig avkopplande helg eller kväll. Kändisarna har också hakat på upplevelsetrenden.

– Ge bort en resa eller en romantisk weekend på spa, tipsar tv-aktuella Linda Rosing.

Julen 2008 präglas av den internationella ekonomiska krisen. Oron rör alla – vad händer med jobbet, lånen, pensionen, barnens framtid och miljön? Vad kan då vara en bättre julklapp till en stressad maka, pappa, dotter eller vän än lite tid för avslappning? Boka en kväll, en dag eller en hel weekend till någon du tycker om.

– Julen borde inte vara en tid för stress, julklappshetsen har gått för långt. Jag tycker att man ska ge bort en upplevelse istället för något materiellt, säger tv-aktuella modellen och succébloggaren Linda Rosing.

Linda Rosing är aktuell i tv 5:s nya satsning ”Den rätte för Rosing” där hon ska försöka hitta den varaktiga kärleken.

– Om jag hade någon man i mitt liv just nu så skulle jag absolut vilja ha en romantisk weekend i julklapp av honom, säger hon och ler.

Kombinera klapparna

Kombinera romantiska middagar, vacker natur och avslappnande behandlingar för båda. På anläggningen Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm lovordas långsamheten. Där kan ni njuta av japanska bad, spännande mat och olika behandlingar.

Vacker presentask under granen

Ett bra julklappstips är ett presentkort för 2 500 kronor. Då ingår japanskt bad, yoga, fyrarätter japansk middag samt tofflor och badkläder att behålla. Kortet kommer dessutom i en vacker låda tillsammans med en Cd-skiva med lugnande japansk musik.

– Jag har varit på Yasuragi, det var underbart skönt, säger Linda Rosing drömmande.

En annorlunda julklapp till någon speciell

Om japanska morgonrockar och massage inte lockar kan det vara en bra idé att bara boka en mysig hotell weekend i någon annan del av landet.

– Att bara komma bort från vardagen kan göra underverk för en stressad skäl, säger Linda Rosing som själv besökt de flesta av Sveriges små mysiga städer.

Stefan Pettersson driver företaget Smac. De ordnar aktiviteter som choklad-, cigarr- och whiskyproving, bad i badtunnor och matlagning i mobila lappkåtor.

– Vi kan även ordna så en professionell kock kommer hem till er och lagar en romantisk middag, berättar Stefan Pettersson.

Överraska någon med en annorlunda present. Bastutunna och romantisk middag eller mysig chokladprovning – hemma i ert eget kök. Middagar, spa, massage eller chokladprovning. Hjälp någon att koppla bort vardagsjäktet med en annorlunda dag.

– Mitt allra bästa jultips är att inte stressa. Ta julen med lugn och ro och hajpa inte upp allt så mycket. Julen är först och främst till för att umgås med nära o kära, säger Linda Rosing.

Minimedia
Lina Thorén

Publicerad: