13-åring kastade ut baby genom fönstret

NYHETER

Födde barn hemma – fick panik när babyn skrek

I flickrummet hemma i New York födde den 13-åriga flickan sitt barn.

När förlossningen var över kom paniken och hon kastade babyn ut genom fönstret.

Där – i en gränd – blev den döde pojken liggande i 14 timmar.

Polisen säger att den 13-åriga flickan och hennes 15-årige pojkvän i förhör har berättat om händelserna i fredags. Flickan födde pojken i ensamhet och fick panik när han inte ville sluta skrika.

Hon kastade ut babyn från sitt fönster och lät pojken ligga i gränden bakom familjens lägenhet. När hennes pojkvän 14 timmar senare kom dit berättade hon vad som hänt.

La babyn i pappåse

Den 15-årige pojken har i förhör berättat att han hämtade babyn och lindade in honom i några handdukar. Han la pojken i en pappåse med texten ”Grattis på födelsedagen” och lämnade honom på trappan till en baptistkyrka i närheten.

Grannen Kesha Smith säger till New York Times att hennes tonårsdotter och en vän befann sig på gatan när två män kom springande och sa att de hittat en kasse med ett spädbarn utanför kyrkan. Hon berättar att hennes dotter fick fatt i en ambulans.

– Det är så upp och nedvänt. Det är en sorglig, sorglig historia, säger hon.

Betraktar händelsen som mord

Källor inom polisen uppger för tidningen att spädbarnet hade svåra skall- och bröstskador och att man betraktar händelsen som mord. Några formella anklagelser har dock inte riktats mot tonåringarna och åklagarna kommer bara att ställa mamman inför rätta – och betrakta henne som en vuxen – om man kommer fram till att hon dödade sitt barn avsiktligt.

Fallet är det andra med tonåriga misstänkta som på kort tid skakar USA. I Michigan står en pojke åtalad sedan han – i samförstånd med sin flickvän – slog ett baseballträ mot hennes mage tills deras gemensamma foster dog.

Pojkens mamma ska ha hjälpt till att gräva ned fostret och ilska har riktats mot distriktsåklagaren, sedan man beslutat att inte åtala henne eller den blivande mamman.

Mattias Lundell