1 140 anmälda våldtäkter – bara under första halvåret

NYHETER

Under första halvåret i år anmäldes 1 140 våldtäkter i Sverige. Det är drygt sex anmälda våldtäkter om dagen. I Stockholm har antalet våldtäkter fördubblats sen förra året. Under sommaren har flera uppmärksamma och grova våldtäkter inträffat runt om i landet..

Linköping den 9 juli: En kvinna i 20-årsåldern anmäler att hon våldtagits i sin lägenhet av en 37-årig man.

Göteborg den 6 juni: En 27-årig svarttaxiförare våldtog en 40-årig passagerare. Därefter körde han kvinnan till en lägenhet där hans vänner också våldtog henne.

Höganäs den 2 juli: När hon är på väg till toaletterna under den så kallade Hamnfesten blir en 17-årig flicka överfallen. Hon släpas iväg och våldtas i närheten.

Strömstad den 25 juni: En 19-årig kvinna träffar en man på en krog i Strömstad. De tar en promenad tillsammans. På Torskholmen tvingar han till sig samlag.

Malmö den 24 juni: 20-åringen är på väg hem från en fest i Limhamn. En okänd man överfaller henne bakifrån, drar ner henne på marken och våldtar henne.

Helsingborg den 18 juni: En taxichaufför våldtar en 20-årig kvinna i hennes lägenhet.

Stockholm den 21 juni: En 16-årig flicka blir drogad och våldtagen i samband med en fest. Enligt anmälan var gärningsmannen en jämnårig pojke.

Malmö den 16 juni: Två män tvingar in och våldtar en ung kvinna på Nya kyrkogården i Malmö.

Härnösand den 29 maj: På ett tivoli våldtas en 15-årig flicka av en man i 30-årsåldern som arbetade på tivolit. Mannen hade tidigare försökt locka flera andra flickor med gratisbiljetter.

Katrineholm den 10 juni: En 39-årig kvinna våldtas av minst två män vid Vingåkersvägen. Totalt var sex män inblandade. Övergreppet avbröts när en lastbil körde förbi.

Kalix den 15 maj: En 17-årig flicka från Luleå våldtas av en 24-årig man. Under våldtäkten hotade mannen att döda flickan.

Sundsvall den 8 juli: En ung kvinna var på väg hem under gatufesten i Sundsvall. På Varvsgränd drog en okänd gärningsman in henne på en bakgård och våldtog henne mot en bil.

Borlänge den 10 juli: En 16-årig flicka våldtas i en källare av två eller flera män. En av de misstänkta grips av polis. Han är restaurangägare på den restaurang som flickan var gäst på under kvällen.

Karlskrona den 29 maj: Först våldtar en man en 28-årig kvinna. En 19-åring skrämmer honom. Men 19-åringen räddar inte kvinnan. Han knuffar omkull henne och våldtar henne två gånger till.

Karlstad 11 juli:Kvinnan gick längs ett motionsspår när hon, enligt egen utsago, blev tillfrågad om vägen av ett gäng i 20-årsåledrn för att sedan bli indragen i skogen och våldtas av dem.

Stockholm 14 juli:En kvinna träffade en man på internet och bestämde sig för att träffas. Enligt kvinnan våldtogs hon då av mannen och en bekant till honom efter att de hade fyllt henne med sprit.

aftonbladet.se