Blåsta på VM-biljetter två timmar innan avspark

NYHETER

Hade betalat 127 500 kronor för biljetter och hotell

En man från Örebro köpte åtta paketresor till fotbolls-VM av en schweizisk resebyrå. Men väl på plats i Tyskland visade det sig att företaget sålt biljetter som inte fanns.

Mannen ska nu polisanmäla företaget.

Mannen köpte för ett halvår sedan sex paketresor till Sveriges match i Dortmund och två till finalen av ett företag som säljer evenemangsbiljetter på nätet. Mannen kollade noga upp företaget innan han köpte och betalade biljetterna, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Inga biljetter

Enligt köpekontraktet skulle biljetterna levereras i ett rekommenderat kuvert i början av maj. Men inga biljetter kom. Strulet fortsatte och dagarna inpå avresa hade biljetterna fortfarande inte dykt upp. Mannen och hans vänner blev rekommenderade att åka ner i alla fall. Biljetterna skulle levereras på plats lovade företaget. Men på hotellet fortsatte strulet. Två och en halv timme innan avspark fick han besked om att han skulle ringa ett visst nummer för att biljetterna var på gång. Men givetvis blev det inga biljetter.

- Vi hade ren tur och kom över biljetter ändå, för 200 euro styck, säger mannen till Eskilstuna-Kuriren.

Mannen hade köpt resorna från resebyrån via ett svenskt företag som säljer evenemangsbiljetter på nätet. Företagets ägare har till Eskilstuna-Kuriren sagt att mannen kommer att få tillbaka de pengar han lagt ut.

Anna Lindström