Hundratals i kö – då tar veterinären emot

NYHETER

I Skara kan husse och matte också få behandlas på djursjukhuset

Foto: hos veterinären En allergisk hund tas om hand av en veterinär. I Skara kan också husse och matte komma att behandlas på djursjukhuset. Hunden på bilden har inget med artikeln att göra.

Köerna till magnetröntgen i Skara är mycket långa. Nu öppnar sjukhusledningen för möjligheten att remittera patienterna till djursjukhuset i stället.

- Kan patientsäkerheten garanteras och patientförsäkringen fungerar är detta en bra lösning, säger Birgitta Molander-Melin, sjukhuschef i Skaraborg.

Det var en kattägare som för ett tag sen fick idén, berättar Birgitta Molander-Mellin.

- Han fick snabbt tid för magnetröntgen åt sin katt, och tänkte att djursjukhuset kanske kunde ta emot människor också eftersom köerna på sjukhuset är så långa, säger hon.

Djursjukhuset i Skara ställde sig positivt till idén och erbjöd sjukhuset att remittera patienter. På tisdagen ska parterna träffas för att diskutera frågan.

- Vi undersöker möjligheten för samverkan. Problemet kan vara att patienterna inte kan försäkras mot skador som skulle kunna uppstå under röntgen på djursjukhuset.

Men skulle frågan om patientförsäkring lösas är Birgitta Molander-Molin positiv till att remittera patienter till djursjukhuset för magnetröntgen.

- I så fall skulle vi naturligtvis fråga patienten om det känns okej att göra magnetröntgen på djursjukhuset. Det är inte självklart att alla vill det, säger hon.

Anna Lindström