Pedofilåtalad fick jobb på dagis

NYHETER

33-åringen: Jag är oskyldigt anklagad

En 33-årig man som åtalats för grovt sexuellt utnyttjande har fått arbeta på en förskola.

Mannen misstänks ha flera gånger begått övergrepp som liknar samlag på en 8-årig pojke. Övergreppen ska ha skett i mannens bostad under 2003.

- Med dagens lagstiftning hade gärningarna klassats som våldtäkt mot barn, säger kammaråklagare Carin Lantorp till Dagens Nyheter.

Lantorp anser också att det är olämpligt att en person som är åtalad för den här typen av brottslighet ska få arbeta med barn.

Stockholms stad, som är mannens arbetsgivare, visste inget om den pågående utredningen när 33-åringen anställdes.

- Vi kommer omedelbart att stänga av honom från sin tjänst på förskolan. Det är förfärligt att inte polis eller socialtjänst informerat oss - de som kan larma måste larma, säger den ansvarige chefen vid den aktuella stadsdelsnämnden till Dagens Nyheter.

33-åringen arbetade tidigare inom IT men skolade om sig till barnskötare. Han flyttade till Stockholm förra året och fick arbete på den förskola där han ännu arbetar.

Mannen erbjuder också sina tjänster som barnvakt på internet och uppger att han har fast arbete och jobbar med små barn.

Det brott som 33-åringen misstänks för bedöms som grovt eftersom barnet var bara åtta år då övergreppen ska ha börjat. Mannen anses också ha utnyttjat sin anställning för att komma i kontakt med 8-åringen.

- Jag är oskyldigt anklagad från början, säger 33-åringen till Dagens Nyheter.

Domen mot mannen faller den 24 maj i Västmanlands tingsrätt.

aftonbladet.se