Lärare slog nio-årig pojke

NYHETER

Eleven pratade under lektion

Läraren misshandlade sin 9-årige elev.

Pojken slets ut ur klassrummet så hårt, att han fick skador både på armarna och i nacken.

Orsaken: han hade pratat under lektion.

Föräldrarna till pojken har polisanmält misshandeln som ägde rum förra veckan.

– Min son ringde gråtande till mig och berättade vad som hade hänt. Jag åkte genast dit för att hämta honom, säger pappan till tidningen Västerbottens-Kuriren.

Efter att några elever haft läxgenomgång i ett grupprum återvände man till klassrummet. Stämningen var pratig och okoncentrerad, 9-åringen satt och snackade med en kamrat.

Fick åka till vårdcentral

Läraren – en vikarie som vanligtvis är fritidsledare – sa åt eleverna att vara tysta. En av pojkarna kände sig orättvist beskylld och opponerade sig mot vikarien. Som blev förbannad.

Läraren ska ha slitit tag i pojkens arm och nacke, dragit ut honom ur klassrummet och kastat ned honom på golvet utanför. Därefter sagt till pojken att han inte var välkommen tillbaka in i klassen.

Tillsammans med sina föräldrar åkte pojken till en vårdcentral för att få tillståndet dokumenterat av läkare. Pojken hade skador på armbåge samt tydliga märken i nacken. En vecka senare var både blåmärkena och smärtan kvar.

”Det var jobbigt”

I onsdags höll man ett möte på skolan. Föräldrarna, rektorn, pojken själv samt hans misshandlare var alla med under pratstunden.

– Det var jobbigt för min son att behöva träffa honom igen och vi tyckte inte att han fick en godtagbar ursäkt av läraren, säger 9-åringens pappa.

Pojken går i tredje klass i en skola i Umeå.

Patrik Andersson