Läsare: Döm direktörerna till ett liv som lågavlönad

Publicerad:
Uppdaterad:

”Domen kommer att överklagas - och då frias Petersson”

En del läsare är inte nådiga i sina hårda åsikter om ekonomiska brott och straff:

”...Minst ett år för varje miljon!!”. ”Det är sorgligt att vissa personer har gräddfil”.

Här är ett urval av dagens inlägg:

"Spel för Galleriet. Det var väntad dom. Nu har man säkrat upp jobb åt advokater jury och nämdemän m.fl. Domen kommer att överklagas för att sedemera bli en villkorlig dom i HD." (Rogga)

”Varför inte en dom som innebär ett liv som lågavlönad, måste väl ändå vara den största skräcken för dessa herrar. Riktigt läskigt, eller hur? (Mattias)

"Money talks, bullshit walks... alla är bara avundsjuka för att dem inga pengar har och Petersson pengar har. Miserabla människor! Tur att vi inte har ett jurysystem i sverige, så Petersson kommer bli fri i högre instans!" (Arnold)

"Lugn, bara lugn... En oenig tingsrätt dömde Lars-Erik Pettersson till två års fängelse. I hovrätten är det inga "okunniga" lekmän som dömer, utan fler jurister, då blir Lars-Erik Pettersson friad på alla punkter. Garanterat !" (Håkan Dahlin)

"Girighet skall motarbetas. När samhällstopparna roffar åt sig på detta sätt måste vi markera att det är en grov kriminell handling. Hur mycket skulle vi inte ha till skolor, äldrevård m.m. om inte denna girighet förekom. Skippa fallskärmar, de klarar sig ändå." (Sigge Modde)

"Skamligt. Jämför detta straff med det som fildelaren som fick böta 16000 för att laddat ner en DVD från nätet. En DVD som kostar 100 kronor = 16000 i böter. Stöld av hundratalsmiljoner = 1 års fängelse (om man räknar bort rabatten). Dessutom jobbar man på att dömma fildelare till fängelse..." (Patrik Olsson)

”Ingen dålig timpeng kan jag tro, är ju ett gratistips till många andra som vill vandra den vägen.” (Kenth)

"Horribelt. Jag är en vanlig Svensson med en vanlig arbetarlön, så jag försvara inte det han gjort, men när EKO-brott alltid har ett större straffvärde än våldsbrott så som rån, våldtäkt, misshandel mm. Då är verkligen något fel i samhället." (Bosse)

Björn Morian

Publicerad: