Nyheter

Käken lös efter fel av tandläkare

NYHETER

Nu tvingas Denny, 58, ha löständer

Tandläkarbesöken blev en mardröm för Denny Boström, 58.

Det slutade med löständer.

felbehandlad Denny Boströms tandvärk blev värre av behandlingarna. Tandläkaren anmäldes till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.
felbehandlad Denny Boströms tandvärk blev värre av behandlingarna. Tandläkaren anmäldes till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Denny Boström behandlade sedan många år sina tänder hos en gammal vän som är tandläkare. De spelade i samma band. När tandläkaren rekommenderade att Denny borde skaffa implantat blev det början på en flera år lång serie av dyra och felaktiga behandlingar.

Kostade 70 000 kronor

Han drabbades av svåra inflammationer och kraftig värk. Titanskruvarna lossnade och när en två centimeter stor bit av käkbenet trillade ut fick han nog. Han kontaktade en ny tandläkare.

Då hade han redan lagt ner över 70 000 kronor på behandlingarna. Den nya tandläkaren konstaterade att implantaten genast behövdes tas bort.

Tandläkaren prickades

Denny hade två val, antingen kunde de bygga upp underkäken med ben från låret eller så fick han leva resten av livet med löständer. Denny valde det senare.

I dag mår han bra, även om självförtroendet har fått en törn av de många turerna med tänderna.

Händelsen anmäldes förra året till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd och nu får tandläkaren en varning. Det är den högre graden av disciplinpåföljd. Men tandläkaren kan fortsätta driva sin praktik.

Ingen kontakt

Denny Boström har i dag ingen kontakt med sin gamle vän tandläkaren.

- Det är ju så med kompisar, man litar på dem. Men man ska aldrig köpa bil av någon man känner. Kanske är det samma med tandläkare, om det blir strul är det bättre att det är någon man inte känner.

Så gör du om du är missnöjd med din tandvård

Emma Härdmark

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter