Matti Nykänen gripen för knivdåd

NYHETER

Misstänks ha knivskurit sin fru

Förre backhoppsstjärnan Matti Nykänen har gripits – misstänkt för att ha knivskurit sin hustru.

Paret har tidigare bråkat och polisen tror att ett slagsmål urartade.

Foto: Världsstjärnan och backhopparesset Matti Nykänen greps av polisen i Finland. Nykänen misstänks ha knivhuggit sin fru under ett bråk .

Finske idrottshjälten Matti Nykänen är en av tidernas främsta backhoppare. Efter karriären har han levt ett stormigt liv – och nu riskerar han fängelse.

Polisen uppger för finska tidningen Ilta-Sanomat att paret tidigare bråkat och att de drabbade samman i ett slagsmål under onsdagskvällen.

I samband med bråket misstänks Matti Nykänen ha knivhuggit hustrun. Polisen har gripit honom – misstänkt för grov misshandel.

Nykänen ska ha kommit hem från en barrunda och krävt att hustrun skulle köpa honom en ny bil, skriver Iltalehti.

– Jag har precis köpt en ny bil till min son och tänker inte köpa ytterligare en bil. Matti har redan kört sönder tre bilar för familjen, säger hustrun. Han blev då rasande och började slå mig. Sedan fick han tag i en kökskniv och började vifta. Jag lyckades släpa mig ut i hallen och ut i kylan på gården. Vacklande tog jag mig till grannhuset. Mina ljusa kläder var alldeles blodiga.

Strax efter ringde grannarna polis och ambulans.

Grannarna har vid flera tillfällen försökt tala idrottsstjärnan till rätta men utan resultat.

Polisen ser allvarligt på det inträffade.

– När stickvapen används så rubricerar vi det som grov misshandel, säger polisen till Ilta-Sanomat. Nykänen sitter i förvar i häktet hos polisen i Tammerfors. Hustruns skador betecknas inte som allvarliga. Hon har fått lämna sjukhuset.

Paret ligger just nu i skilsmässa men har levt tillsammans sedan i julas. Till tidningen säger hon att hon är beredd att förlåta sina man.

– Jag älskar Matti över allt annat. Han är en underbar person när han är nykter. Om han går med på att söka behandling så är det tänkbart att vi kan leva ihop.

Fakta / Nykänens skandaler

Nykänens medaljer

Mattias Lundell, Dino Stén