Kannibaler åt upp sex personer i Ukraina

NYHETER

Torterade och lemlästade sina offer

Tre män och en kvinna i Ukraina mördade och åt upp sex personer. En 18-årig kvinna som torterades och lemlästades i juni är gruppens senaste offer.

Ett gift par, kvinnans bror och en vän till dem åtalas för de makabra morden på sex personer. Enligt nyhetsbyrån Interfax har de erkänt brotten. En av männen ska bland annat ha matat sin fyraåriga dotter med människokött.

– I det senaste fallet dödade de en ung kvinna i en skog. Sedan skar de loss köttbitar från hennes kropp och åt dem. Det här är avskyvärt, säger en talesman för polisen i centrala Ukraina till Reuters.

Skar av öronen på kvinna

Det senaste mordet inträffade den 26 juni i år. Enligt nyhetsbyrån Interfax torterade mördarna offret innan hon dog. De ska bland annat ha skurit av öronen på den 18-åriga kvinnan.

Mördarna tog med sig kvinnan till ett skogsparti nära Zhytomyr 14 mil från huvudstaden Kiev. När hon vägrade att lämna i från sig nycklarna till sitt hem knivhöggs hon till döds.

Fyraåring fick människokött

Gärningsmännen tog med sig delar av kvinnans kropp hem. Enligt BBC News gjorde de bland annat köttfärs av kroppen och en av männen matade sin fyraåriga dotter med människokött.

Efter mordet gjorde gärningsmännen inbrott hos 18-åringens föräldrar och rånade dem. De uppgav att de kidnappat dottern och att föräldrarna skulle få sin flicka tillbaka mot en lösensumma på 30 000 kronor. När mördarna skulle hämta lösensumman greps de av polis.

De fyra åtalas nu för sex mord, misshandel och ett 20-tal rån.

Ulrika Nordin