21-åring häktad igen – misstänks för tjugotal skott mot polisbostad

21-åringens dna har hittats på vapnet

avEbba Thornéus, TT

NYHETER

En 21-årig man har häktats på på sannolika skäl misstänkt för att ha avlossat ett tjugotal skott mot en polisbostad i Västerås förra året.

– Det stämmer att det var 21-åringens dna och utredningen visar att vapnet har använts vid skottlossningen, säger åklagare Birgitta Fernlund.

Den man som tidigare har suttit häktad misstänkt för brottet har frigivits.

Det var i slutet av oktober förra året som ett tjugotal skott avlossades mot ett villa i Västerås där en polisman låg och sov tillsammans med sin familj.

Ingen människa skadades, men skotten orsakade stor förödelse i huset.

Under fredagen häktades en 21-åring för andra gången misstänkt för brotten, däribland försök till mord, narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Han figurerade tidigt i utredningen och häktades i november förra året men släpptes på fri fot efter en vecka eftersom misstankarna mot honom inte var tillräckligt starka.

21-åringens dna på vapnet

Men misstankarna mot den 21-årige man som tros ha avfyrat skotten mot villan har därefter stärkt har stärkts då hans dna har hittats på vapnet.

– Det stämmer att det var 21-åringens dna och utredningen visar att vapnet har använts vid skottlossningen, säger åklagare Birgitta Fernlund till P4 Västmanland.

Samtidigt som 21-åringen häktas på nytt begärs också hans sambo häktad. Hon är nu misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Den 31-årige man från Eskilstuna som tidigare varit häktad för inblandning och koppling till vapnet har nu släppts

Dagens tre toppnyheter 00:29