Nyheter

”En larvig ursäkt”

Av: 

Anders Munck

NYHETER

Håkan Juholts fadäs med bostaden får honom att verka girig och snål, anser Lena Mellin, Aftonbladets politiska kommentator.

– Juholts smala lycka är att han suttit så kort tid som partiledare. Det kan vara därför ingen har krävt hans avgång, säger hon.

Lena Mellin.

Håkan Juholt bor större delen av sin tid i en hyresfyra i Västertorp. Den har han fått hyresersättning på 180 000 kronor för, varav han kan krävas på hälften.

Juholt själv säger att han inte studerat reglerna tillräckligt noga när han ansökt om ersättning.

– En larvig ursäkt. Om man delar lägenhet med någon är det rimligt att den personen är med och betalar. Det måste man kunna räkna ut själv, även utan regler, säger Lena Mellin.

”Juholt skadas mest”

Misstaget skadar förtroendet för Juholt i synnerhet, men även för politiker i allmänhet, enligt Mellin.
– Det är precis detta folk tror om eliten: att de skor sig på andra. De får nu sina fördomar bekräftade.

– Men Juholt skadas mest så klart. Det här får honom att verka småsnål och girig. Så fort den politiska diskussionen handlar om pengar och Juholt är med kommer detta upp, säger Lena Mellin.

Kan sitta kvar som partiledare?

– Juholts smala lycka är att han suttit så kort tid som partiledare. Det kan vara därför ingen har krävt hans avgång. Dessutom har han gjort en jättepudel, det var det enda han kunde göra i det här läget.

Inget svepskäl tacka nej

I dag meddelade både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna att de hoppar av partiledardebatten på SVT:s Agenda på söndag. Skälet partierna uppgett är att deras ledare skulle få stå bredvid SD:s Jimmie Åkesson.

Lena Mellin tror inte att detta är ett svepskäl för Socialdemokraterna till att tacka nej till debatten.

– Nej, jag tror inte att det finns ett samband med Juholts miss. Däremot är det larvigt att de hoppar av. De skulle ju inte stå vid samma bord, alla skulle ha varsin pulpet. Det måste vara tydligt för tittarna: oppositionen står på ett ställe och regeringen på ett.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: