Mc-ledaren hade kranier – i bokhyllan

1 av 2 | Foto: BISARR SOUVENIR 36-åringen hade äkta människoskallar hemma.
NYHETER

GÄVLE. I källaren hos den 36-årige mc-ledaren gjorde polisen den makabra upptäckten.

Människoskallar.

– Tre av kranierna är äkta, säger en kriminaltekniker vid Gävlepolisen.

Enligt polisen är 36-åringen president för den kriminella mc-organisationen Outlaws i Sverige. Husrannsakan hos mannen gjordes för två veckor sedan, när Gävlepolisen grep fem personer misstänkta för utpressning.

Hade hagelgevär

I 36-åringens nattduksbord hittades en pistol med laddat magasin. I en garderob fanns ett hagelgevär, och även andra vapen påträffades.

De mest överraskande fynden stod i mannens bokhylla i källaren: sex människokranier. De har analyserats av Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) som slagit fast att tre är äkta. De andra är plagiat.

Inte identifierade

Enligt uppgifter från polisen vet man att det handlar om två kvinnor och en man, men kranierna har inte kunnat identifieras.

Man vet därför inte om det finns brott i bakgrunden.

36-åringen hävdar att han köpt ett eller två kranier via ett företag i USA, ett annat i Tyskland och resterande på marknader i Sverige, för några hundralappar per styck.

– Jag tror att några är äkta, säger han i förhör.

Enligt polisen har 36-åringen figurerat inom Outlaws under flera år och besökt medlemmar runt om i världen. Själv vill han inte bekräfta presidentskapet.

– Jag är bara medlem, säger 36-åringen, som nu åtalats vid Gävle tingsrätt misstänkt för grovt vapenbrott. Ett brott han erkänner.