Marian Clita dömd till fängelsestraff

1 av 3
NYHETER

Flygvärdinnan Vera Vildmyren hittades brutalt knivmördad med 38 hugg i ansikte och hals.

Den misstänkte mördaren Marian Clita anmälde sig själv till polisen.

Nu har han dömts till 14 års fängelse av dansk domstol.

För knappt ett år sedan hittades den 42-åriga tvåbarnsmamman och flygvärdinnan Vera Vildmyren knivmördad i sitt rum på Radisson hotell i Köpenhamn. Hon hade fått minst 38 knivhugg i ansiktet och halsen.

Den 58-årige rumänen Marian Clita jagades för mordet, och överlämnade sig till polisen i Malmö bara dagar efteråt.

Långt fängelsestraff

På torsdagen vid 15.00 fick han sitt straff.

– Domstolen har beslutat att han ska dömas till 14 års fängelse, säger tingsrättens orförande Annette Burkö enligt Ekstrabladet.

Marian Clita fångades av hotellets kameror på flera våningar trots att han varken var gäst eller inskriven, och polisen gick snabbt ut med bilder på den misstänkte. Det gav resultat då han helt plötsligt anmälde sig själv till polisen i Malmö.

– Han kom in i receptionen och berättade att han mördat en kvinna i Danmark, sa Calle Persson, informatör vid Skånepolisen till Aftonbladet då.

Otrolig förklaring

Under rättegången hade 58-åringen förklarat att han gått in i flygvärdinnans hotellrum för att berätta att hennes dörr inte var stängd. Enligt Clita ska hon då ha kastat en lampa i huvudet på honom och sedan gått till angrepp. Han skulle då inte ha haft möjlighet att ta sig ut ur rummet.

Den förklaringen trodde alltså inte Köpenhamns tingsrätt på.

Förutom att ta livet av flygvärdinnan hade 58-åringen också stulit pengar och värdesaker