Nyheter

Mus stoppar Chicagoflyg

Av: 

Magda Gad

NYHETER

Arlanda kan tvingas röka ut musen

På musjakt SAS-planet med destination Chicago blev kvar vid gaten på Arlanda i flera timmar – på grund av en lösspringande mus.
På musjakt SAS-planet med destination Chicago blev kvar vid gaten på Arlanda i flera timmar – på grund av en lösspringande mus.

SAS morgonflyg till Chicago står fortfarande på marken sedan flera timmar.

Orsaken är en mus.

– Vi får inte lyfta innan vi hittar den, säger Malin Selander, pressansvarig på SAS.

Den här musen har inget med texten att göra.

SAS morgonflyg till Chicago, en gigantisk Airbus 330 med 250 inbokade passagerare, skulle enligt tidtabellen lyft klockan 10:30 i morse, men planet står fortfarande på marken.

– En av säkerhetsvakterna har fått syn på en mus som sprang över golvet. Den kan ta sig ner i elektronik och gnaga sönder det mesta, säger ett vittne.

Passagerarna har fått gå av och väntar på nytt besked som ska ges klockan 13:30.

Lagt ut råttfällor

– Arlanda har lagt ut råttfällor ombord och stängt alla dörrar. Får de inte tag på musen på det sättet måste de släppa in rök för att röka ut musen, säger vittnet.

SAS bekräftar det inträffade.

– Av säkerhetsskäl måste vi hitta musen innan planet får lyfta. Tyvärr måste passagerarna vänta, säger Malin Selander, pressansvarig vid SAS.

Airbus 330 är en av SAS största maskiner och det finns inget reservplan på plats.

Det finns andra exempel på flygplan som har stått på marken i veckor på grund av möss. I november 2009 stoppade en mus två flygningar mellan New York och London med Delta Airlines.

ANNONS EXTERN LÄNK

BARA TIMMAR KVAR! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut! HBO MAX

HBO Max

Publisert: