Vad har hänt med vigselringen Silvia?

avLisa Röstlund, Anna Alexandersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hovet: "Det är lite privat"

Foto: jonas ekströmer/scanpix
Ny ring dök upp. Vigselringen tycks drottningen har lämnat hemma men här har hon hittat en ny ring att sätta på ringfingret.

Silvia har tagit av sig vigselringen.

Förvånat noterade folk i Nykvarn den tomma vänsterhanden när kungaparet för första gången representerade ihop efter de senaste skandalskriverierna.

När nyheten spreds satte drottningen en annan ring på det tomma ringfingret.

Foto: jonas ekströmer/scanpix
Tomt på vänsterhanden. Drottningen har ingen vigselring på sig vid besöket i Nykvarn i dag – och åter igen skapade kungaparets agerande spekulationer.

Enligt ögonvittnen på plats var stämningen mellan kungen och drottningen en aning sammanbiten, när de i dag var på besök i Nykvarns kommun i Stockholm. Det var dock inte förklaringen till att Silvia hade tagit av sig vigselringen, hävdar hovet.

– Det här är lite privat men hon har klämt fingret, säger informationssekreterare Marianne Bonbeck och förklarar att fingret var så svullet att vigselringen inte gick på.

Har ingen vigselring

Det syns tydligt på bilder från dagen att Silvia när kungaparet anländer till Turinge kyrka saknar vigselring på vänster hand. Kungaparet som den senaste tiden gjort allt för att undvika skriverier hamnade då förstås ur askan i elden när TT:s politikreporter Owe Nilsson twittrar om Silvias tilltag och startar spekulationerna med orden:

"TT:s videoreporter påstår att Silvia inte bär vigselring vid besöket i Nykvarn. Var ska det här sluta?"

När kungaparet en timme senare lyssnar på barnens konsert i Lillhagaskolan ler de varmare mot varandra och en ring har plötsligt dykt upp på vänster ringfinger. Det är dock inte en kärleksring i nöd och lust utan en räddningsplanka.

Hovet om skuggringen

Hovet bekräftar att drottningen flyttade en ring från höger hand till vigselfingret. Den ringen var större än vigselringen och gick på, enligt Marianne Bonbeck.

– När det kom upp i media satte hon på sig ringen för att det inte skulle bli en grej.

Kungen hoppar av

På torsdag har Världsnaturfonden (WWF) sitt årsmöte och firar 40-årsjubileum i Sverige. Kungen, som är hedersordförande i WWF:s förtroenderåd, är med på mötet men hoppar av efterföljande presskonferens.

– Han kommer inte att vara med, på grund av att det kommer att bli fokus på honom och inte på WWF, vilket är det primära, säger Bertil Ternert, hovets informationschef till TT

Publicerad: