Den nya arabvärlden

Kraftiga explosioner i Libyen

NYHETER

Natoflyg över Tripoli

Två kraftiga explosioner hördes tidigt på onsdagen när stridsflyg flög över den libyska huvudstaden Tripoli, dagarna efter att Libyens ledare Muammar Gaddafi undkom ett flygangrepp i vilket en av hans söner dödades.

Skottlossning hördes efter den andra explosionen.

Ett ögonvittne uppger att tre explosioner hörts och att rök ses från ett område i östra Tripoli.

En internationell koalition inledde angreppen mot Libyen den 19 mars, enligt en FN-resolution för att skydda civila i landet.

”Han är i livet”

Företrädare för USA:s underrättelsetjänster tror att Gaddafi är i livet trots att han inte framträtt offentligt sedan hans son dödats i Tripoli i lördags, sade CIA-chefen Leon Panetta till tv-kanalen NBC på tisdagen.

Libyska myndigheter har sagt att Gaddafi överlevt, men att hans yngste son och tre barnbarn dödades.

Nato har inte kunnat bekräfta att Gaddafis son, Saif al-Arab Gaddafi, dödats.

”Har inte schweiziska konton”

Kritiker anser att Nato överträtt sitt mandat med lördagsnattens attack mot byggnaden i Tripoli. Nato har dock hävdat att målen varit militäranläggningar och att man inte försökt mörda den libyske ledaren.

Libyen uppgav på tisdagen att Gaddafi inte har några personliga tillgångar på schweiziska konton och att de pengar som finns där tillhör regeringens utländska investeringsavdelning.

Schweiz meddelade i måndags att man påträffat motsvarande 2,5 miljarder kronor i schweiziska banker som kunde kopplas till Gaddafi och hans närmaste krets.

– Pengar på bankkonton utomlands ingår i regeringens investeringsportfölj, sade Libyens biträdande utrikesminister Khaled Kaim.

TT-AFP

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Den nya arabvärlden

ÄMNEN I ARTIKELN

Den nya arabvärlden

Libyen