Fyra av kennelägarens Eivors valpar hittade

avMatilda Aprea Malmqvist

Fyra av Eivors sex valpar som stals vid ett våldsamt rån har hittats av polisen. Samtidigt sitter två män och en kvinna fortfarande häktade för grovt rån respektive medhjälp till grovt rån.

– Det är helt fantastiskt att de har hittats. Jag är så glad och lycklig, säger Eivor Nilsson.

I januari blev Eivor Nilsson, 51, brutalt överfallen i sitt hem och sex av hennes golden-retriver valpar stals.

För ungefär två veckor sedan fick Eivor Nilsson beskedet att polisen gripit de misstänkta förövarna och dessutom hittat två av hennes valpar. Nu har ytterligare två valpar återfunnits.

– Det är helt fantastiskt att de har hittats. Jag är så glad och lycklig, säger Eivor Nilsson.

1 av 3 | Foto: Andreas Hillergren / ANDREAS HILLERGREN/AFTONBLADET

Valparna är tagna i beslag av polisen och befinner sig hos kennelägaren under rånutredningen. De tre misstänkta sitter fortfarande häktade.

– Vi tror att vi kan spåra även de andra två valparna i telefonmaterialet, säger Christofer Ramkvist till Kristianstadbladet.

Eivor Nilsson berättar att valparna mår bra och verkar ha haft det bra trots omständigheterna.

– Det är ingen av valparna som har haft några tecken på skador eller så. De familjerna som de har varit hos verkar ha tagit hand om dem, säger hon.

Förlängde åtalstiden för de misstänkta

Under fredagen begärde åklagare Christofer Ramkvist förlängd åtalstid för de misstänka. En 27-årig man och en 34-årig man är misstänkta för grovt rån och en 23-årig kvinna är misstänkt för medhjälp till rån, skriver Kristianstadbladet.

Det var den 9 januari i år som Eivor Nilsson överrumplades i sitt hem i Önnestad drygt en mil utanför Kristianstad. Hon var ute hos hundarna i stallet när rånarna slog till. De sprejade något i hennes ansikte och slog henne flera gånger i huvudet med ett tillhygge så att blodet forsade och hon svimmade.

När hon vaknade ska rånarna ha bundit henne med tejp runt fötter, händer och för ögon samt mun och lämnade henne och tog med sig sex sju veckor gamla valpar.

ARTIKELN HANDLAR OM

AB Voice