Vd:n: ”Det som hänt är jättebeklagligt”

avIda Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

People Travel Group kör bussarna åt Eckerölinjen.

När de fick höra vad plockades chauffören omedelbart bort.

– Vi beklagar det som har hänt, det stämmer inte överens med våra värderingar, säger Christer Litzell, vd vid People Travel Group till Aftonbladet.

Det var i onsdags och torsdags som busschauffören ska ha delat upp Eckerölinjens passagare efter hudfärg.

– Det är jättebeklagligt att en av våra resenärer upplever resan så här, säger Christer Litzell.

Han menar att bolaget har brustit i sina rutiner och han menar att de sett till att händelsen inte upprepas. 

– Vi har diskuterat med de chaufförer som är ute och kör nu. Och vi har sagt att detta inte är på något sätt som vi gör saker på. Sen är det också viktigt att höra chaufförens version, säger Christer Litzell.

”Störande snusligor”

Han säger att han själv försökt att nå den utpekade chauffören under dagen för att höra vad som hänt. Ett möte mellan chauffören och ledningen är inplanerat på måndag där de kommer att gå igenom händelsen.

Dagens Nyheter rapporterar om att händelsen har en bakgrund i så kallade snusligor som reser till Åland enbart för att köpa billig tobak. Och snusköparna upplevs ofta ”som störande av andra gäster på bussen”.

– Att personer åker och köper snus är vi medvetna om. Men det är ingenting vi ska lägga värderingar i. Utan de är rederiets gäster som vi skjutsar och det är det vi ska göra, säger Christer Litzell.

”Framstår som rasist”

Till Expressen har busschauffören Bengt Backman sagt att han är upprörd och ledsen över anklagelserna mot hur han skött sitt jobb. 

– Jag kommer från Norrbotten och har inga som helst aggressioner mot invandrare eller andra folkgrupper. Nu är jag avstängd från jobbet på Eckerölinjen, för att en enda har blivit, som han säger, diskriminerad, säger han till Expressen.

– Nu framstår jag som en rasist. Man blir förbannad. Att bli anklagad av en enda människa. Det är för jävligt, säger Bengt Backman till Expressen.

Publicerad: