Natali satte i halsen och svalde gaffel

avNiklas Eriksson

”Jag vet, det är helt sjukt” säger 21-åringen från Göteborg

1 av 3 | Foto: PRIVAT
”Skrattar bara” Natali i sjukhussängen med gaffeln som gjorde att hon hamnade där. Men trots allt är hon på gott humör. ”Jag skrattar bara åt det liksom, det här helt sjukt faktiskt”.

Natali stressåt lunchen som fastnade i halsen.

Då tog hon gaffeln för att framkalla kräkreflexen – men svalde hela besticket.

– Den bara slank ner liksom. Jag vet, det är helt sjukt, säger 21-åringen.

Natali, 21, skulle snabbäta lunchen på jobbet i Göteborg i förrgår. Men det gick lite för fort och i omklädningsrummet kände hon hur något satt fast i halsen.

– Jag svalde en massa vatten och försökte hosta upp det men det funkade inte, säger Natali.

För att få bort det som satt fast tog hon då fram en gaffel, för att peta ner det eller framkalla en kräkreflex så att maten skulle lossna.

– Plötsligt slank gaffeln bara ner i halsen, så jag svalde den liksom bara, säger Natali.

Trodde hon skämtade

I ren panik sprang hon ut ur omklädningsrummet och kände som att hon inte kunde andas. I en korridor sprang hon på en elektriker.

– Jag sa ring 112 för jag har svalt en gaffel. Men han trodde att jag skämtade, till slut såg han i alla fall att det var allvar för jag skakade så, säger hon.

Och när ambulansen kom trodde de inte heller på henne först. Men på sjukhuset visade röntgenbilderna att gaffeln tagit sig hela vägen ner i magsäcken, och besticket är nästan större än Natalis mage.

– Det är en ganska stor gaffel... tyvärr. På sjukhuset fattade de inte hur den hamnat där, de trodde att den sjunkit hela vägen ner i magen för att jag i panik själv slutade andas, hade jag försökt hosta hade den kunnat fastna, säger hon.

Vid midnatt i förrgår hade läkarna fattat beslut om hur det stora metallbesticket skulle tas ut. Eftersom piggarna pekade uppåt gick det inte att ta ut gaffeln samma väg som den kom då det skulle kunna skada strupen.

Väntar på skeden

Därför blev operation.

– Jag har ett 15-20 centimeter stort ärr på magen så jag kommer inte glömma det här i första taget, säger Natali som utöver lite trötthet mår bra.

Och hon är själv förvånad över hon kunde svälja gaffeln.

– Jag skrattar bara åt det liksom, det är helt sjukt faktiskt.  Det känns lite konstigt och det blir soppa och skedar ett tag nu. Men jag hade en skojig läkare, han sa att det bara för några dagar sedan hade fått in en kille som svalt en kniv och att nu väntar de bara på skeden, säger Natali.

Hennes pappa Glenn kallar händelsen ”tragikomisk” och undrar vad ungdomarna har för sig nu för tiden:

– Men nu hoppas vi att vi får hem henne snart och kan krama om henne. Och här hemma börjar vi plocka undan besticken, haha.