Högg ihjäl svenska pojkvännen med stilettklack

Brutalt mord i Houston Texas

Svenske professorn Stefan Andersson, 59, höggs ihjäl med 25-30 hugg från en stilettklack.

Den då 44-åriga flickvännen Ana Trujillo står åtalad för mordet. Nu möter hon rätten.

Ana Tru­jillo, 44, som arbetade som massös, hade nyligen flyttat in i Stefan Anderssons lyx­lägenhet i de förnäma delarna av staden Houston, Texas.

Den 9 juni förra året fick polisen larm om ett lägenhetsbråk. När patrullen ringde på svenskens dörr tidigt på söndagsmorgonen öppnade den 44-åriga flickvännen.

Blod på händerna

Kvinnan, som hade blod på händerna, visade polispatrullen en livlös kropp som låg på golvet mellan hallen och köket. Det visade sig vara den 59-årige svenske universitetsprofessorn. Han hade 25–30 hugg­skador i huvudet, nacken och armarna, en del var ­fyra centimeter djupa. Enligt polisen kom skadorna från en stilettklack. Han dödförklarades på plats.

Hindrade honom från att andas

Enligt dokument från rättegången som ABC News har tagit del av ska Ana Tru­jillo ha försökt hindra Stefan Andersson från att andas genom att trycka på hans nacke. Den nu 45-åriga tvåbarnsmamman hävdar att hon hon är oskyldig och bara ska ha agerat i självförsvar.

– Stefan Andersson grep tag i henne, de började brottas och han hamnade ovanpå henne så att hon inte kunde andas, säger Jack Carrol som är Tru­jillos försvarsadvokat till ABC News.

Riskerar livstid

Stefan Andersson flyttade från Sverige till USA i början på 90-talet och arbetade som pro­fessor på ett universitet i Texas. Om Ana Tru­jillo anses skyldig så kommer hon att dömas till mellan fem års och livstids fängelse

Publisert: