God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Oppositionsledaren i Venezuela förbjuds lämna landet

Högsta domstolen i Venezuela förbjuder oppositionsledaren Juan Guaido att lämna landet, rapporterar AP. Venezuelas chefsåklagare Tarek William Saab har begärt att Guaidos tillgångar ska frysas. Såväl högsta domstolen som Saab stöttar den sittande presidenten Nicolas Maduro.

Läs hela artikeln

Explosion på balkong – platsen avspärrad

En explosion har inträffat på en balkong, som tillhör en lägenhet i ett flerfamiljshus i Rosengård i Malmö. Platsen har spärrats av.
– En person befann sig i lägenheten, personen är inte skadad, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen i region syd.

Läs hela artikeln

Dödlig granatattack mot moské

Bara dagar efter ett blodigt bombdåd mot en katedral i Jolo anfölls en moské i Zamboanga – några öar nordösterut i den filippinska arkipelagen – med en granat, uppger myndigheter i landet.
– Två personer dödades, ytterligare fyra skadades, säger militärtalesmannen Gerry Besana om onsdagens granatattack.

Läs hela artikeln

Ozzy ställer in Sverigekonsert

Världsstjärnan Ozzy Osbourne har drabbats av en kraftig influensa. På läkarens order ställer han nu in sin Europaturné och Sverigespelning den 22 februari på Tele 2 arena.
”Jag är helt förstörd för att jag måste skjuta upp min Europaturné. Det verkar som att allt jag rört vid sedan oktober blivit till skit”, skriver han på Facebook.

Läs hela artikeln
Legendarisk R&B-sångare död – blev 66 år gammal
Tv-profilens uttalande i TV4 väcker reaktioner: ”Jag rasprofilerar”

’VNL’ hyllad i natt efter första målet

Victor Nilsson Lindelöf blev målskytt för första gången i Manchester United när han sköt in en sen kvittering mot Burnley. Svensken hyllas återigen i brittisk press efter 2–2-målet.
Ytterligare en trygg insats från Uniteds formstarka försvarare”, skriver Daily Mirror.

Läs hela artikeln
Här öppnar Henrik Lundqvist upp om sin framtid: ”Ser fram emot att testa något annat”
Dif-spelarnas kupp mot lagkamraten: ”Förstod att något var på gång”

Gustav, 16, utsattes för hån – backas av Leif GW

Gustav, 16, åker runt på sin moped för att sprida trygghet i samhället där han bor. Hans initiativ har dock mötts av hån, vilket han pratar om i kvällens avsnitt av Brottsjournalen – och får då stöttning av kriminologen Leif GW Persson.

Läs hela artikeln

”Vem ska trösta fiskmåshögern?”

ANDERS LINDBERG: ”I och med att borgerligheten splittrats har Stefan Löfven nått sitt viktigaste politiska mål. Sedan han valdes har högern ständigt underskattat honom och varje gång gått förlorande ur de strider som de tagit. Den nya politiska karta som partiledarna i dag måste manövrera efter är Löfvens skapelse och när han nu regerar vidare är det till stor del på egna villkor.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!