Norsk polis vädjar om svensk hjälp i Hagen-fallet

avEbba Thornéus

I tre månader har miljardärsfrun Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68, varit försvunnen.

Nu vädjar den norska polisen om hjälp från allmänheten i Sverige.

– Jag hoppas att någon i Sverige kan hjälpa oss att komma vidare, säger förundersökningsledare Tommy Brøske till Efterlyst.

Miljardärsfrun Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68, har varit försvunnen sedan den 31 oktober i fjol.

Sedan dess har ingen hört från henne.

1 av 3 | Foto: Privat foto/ Norska polisen
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har saknats i tio veckor och misstänks vara kidnappad. Bilden är odaterad och gavs ut av polisen på onsdagens presskonferens.

I slutet på januari började den norska polisen söka i sjön Langvannet nära miljardärsparets hem och dykarna har gjort ett antal fynd.

– De hittade enklare föremål som ska undersökas närmare, och eventuellt kan kopplas till ärendet, säger förundersökningsledare Tommy Brøske i ett pressmeddelande.

Till tv-programmet ”Efterlyst” som sänds under torsdagskvällen berättar Brøske att man nu även vädjar om hjälp från grannlandet Sverige.

– Jag hoppas att någon i Sverige kan hjälpa oss att komma vidare, säger Brøske och tillägger att det kan röra sig om observationer eller annan information om var Hagen befinner sig.

Vädjar till svenska allmänheten

Vidare säger han att man har kontakt med svensk polis och att det samarbetet är gott.

– Vi har haft informationsutbyte och fått konkret hjälp men jag kan inte gå in på några detaljer, säger Tommy Brøske i Efterlyst.

Han vädjar till den svenska allmänheten att vara uppmärksamma på avvikande beteenden i sin närmiljö

– Om det helt plötsligt börjar röra sig nya bilar eller människor i ens område eller om det helt plötsligt börjar bli aktivitet i ett avskilt hus i skogen så vill vi att folk kontaktar polisen.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen är gift med entreprenören och miljardären Tom Hagen. Först tio veckor efter gick polisen ut med att hon var försvunnen.

Då begärde de misstänkta kidnapparna nio miljoner euro i kryptovaluta, motsvarande ungefär 92 miljoner kronor. Något som Tom Hagen uppmanats av polis att inte betala.

Polisen är optimistisk

I samband med Hagens försvinnande har polisen fått in över tusen tips, av varierad kvalité.

Trots att det gått 12 veckor sedan försvinnandet är polisen optimistisk om att hitta henne.

– Varje dag gör vi framsteg och jag tror därför att vi fortfarande har en bra möjlighet att kunna klara upp det här fallet, säger utredaren Christian Berge på Lillestrøm polisstation till VG.

Efterlyst sänds på torsdagar klockan 20.00 i TV3 och Viafree.