Ledarnas nye ordförande om avslöjandena

Andreas Miller i radiointervju efter Aftonbladets granskning

avChristoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ledarnas topphöns har tagit ut skyhöga löner, semestrat med anhöriga på medlemmarnas bekostnad och kört runt i lyxiga tjänstebilar.

Ledningen har vägrat svara på Aftonbladets frågor i samband med granskningen av fackförbundet – men på tisdagen dök den nye ordföranden upp i P1.

– Ledarna har inte legat i takt med tiden, säger Andreas Miller i Studio Ett.

I flera artiklar har Aftonbladets reportrar Mattias Sandberg och Richard Aschberg berättat om facktopparnas vidlyftiga förmåner i förbundet Ledarna.

Granskningen har bland annat visat:

I samband med Aftonbladets publiceringar sparkades fackförbundets vd Per Hedelin.

För Aftonbladet har Ledarna vägrat redovisa hur mycket man lagt totalt på resor, logi och kongresskostnader.

Under tisdagen ställde den nye ordföranden Andreas Miller upp på en radiointervju i P1:s ”Studio Ett”.

– Ledarna har inte legat i takt med tiden. Det har funnits en kultur och beteende hos Ledarnas tidigare ledning som tillhör en förgången tid, säger han.

Han menar att den vidlyftiga kulturen som genomsyrat Aftonbladets granskning inte varit rimlig.

– Det har uppstått en fartblindhet. Jag får jättemycket mejl och telefonsamtal. Medlemmar är skitförbannade och jag förstår det. Det ska inte vara så. Det har inte funnits en sensor för vad som är rimligt i ett fackförbund som Ledarna, säger Miller.

Under intervjun uppgav ordföranden att man skulle se över riktlinjer och använda sig av en extern revisionsbyrå. Ungefär 2 000 av de drygt 93 000 medlemmarna har lämnat efter avslöjandena.

Det fanns inga intentioner att gå de medlemmar som skriker efter hans, och hela ledningens, avgång till mötes.

– Ledaren ska stå i krisen, jobba i krisen tillsammans med anställda. Lösa krisen och förändra kulturen, säger Andreas Miller.

Foto: LEDARNA
Andreas Miller, ordförande för Ledarna.

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss. Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade.

Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett extra känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM