North Carolina

3-åring borta i skogen i flera dagar: ”Togs om hand av björn”

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

Den treåriga pojken Casey försvann i North Carolina och flera engagerade sig i sökandet.

Som tur är hittades han välbehållen, och det tack vare en björn, enligt pojken själv.

I tisdags eftermiddag försvann Casey Hathaway, 3 år, från sin farmors hem i delstaten North Carolina i USA. Han hade varit ute och lekt men kom inte tillbaka till huset där farmodern bor. Därefter följdes två dagars intensivt letande i det kalla vädret. Efter ett polispådrag hittade man till slut Casey vid liv i skogen på torsdagen. Han fördes till sjukhus och ska ha återhämtat sig helt.

– Han gick aldrig in på hur han lyckades överleva men han sa att han hade en vän i skogen som var en björn som varit med honom, säger sheriffen Chip Hughes och fortsätter: 

– Den lille pojken är glad, likaså hans föräldrar.

Enligt Casey är det alltså en björn, närmare bestämt en svartbjörn, som skyddat honom från skador när han var i skogen. Något även hans familjemedlemmar skrivit om på Facebook.

Casey mår bra, ler och pratar. Han säger att han hängde med en björn under två dagar”, skriver fastern Breanna Hathaway på sin Facebooksida enligt The Independent.

3-årige Casey var försvunnen i flera dagar, fick hjälp av en björn – enligt honom själv.

Foto: Skärmdump

Svartbjörnar må vara vanliga i delstaten men det är oklart huruvida det 3-åringen sagt är sant eller inte. Enligt Tom Arnbom, expert på WWF, kan det vara ännu en skröna och hans magkänsla säger att det inte riktigt stämmer. Men han vill inte avfärda historien helt.

– Man ska inte helt säga nej, till sådant här. En treårig pojke som går runt lite förvirrad i skogen är inget hot mot björnar. Är det en björnhona som har förlorat sin unge kan hon ha tagit honom till sig tillfälligt, denne kan inte ge mat men han kan ha fått värme av något slag, säger han till Aftonbladet Morgon.

– Det finns ju massa historier om liknande saker – men jag vet inte om något är sant – där apor, vargar och hundar är inblandade. De är sociala djur som är vana att hand om andras ungar. Björnar är egentligen enstöringar och vill inte hjälpa på något sätt.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

LÄS VIDARE

Här sliter vargen rådjuret i stycken

ÄMNEN I ARTIKELN

North Carolina

Björnar

USA