Mormor springer 26 maraton – på 26 dagar

NYHETER

Ett maraton är en bedrift, två riktigt imponerande. Mormor Rosie Swale Pope, 63, sprang 26 maratonlopp – på lika många dagar.

Pansardamen firade med ett ärevarv – bestående av en ny mara!

Foto: Målet: Springa 26 maraton - på 26 dagar.

Rosie Swale Pope från är mormodern från Pembrokeshire som älskar att kuta – långt och ofta. Nu har hon skrivit in sig i historieböckerna genom att som första kvinna någonsin springa 26 maratonlopp, vardera 4,2 mil långa, på lika många dagar.

Firade med nytt lopp

Hon började att springa på annandag påsk för att samla in pengar till förmån för sjuka barn. Efter att för 26 gången ha vräkt sig genom målsnöret vid Millenium coastal park i Llanellei i fredags fanns det bara ett sätt att fira: med ännu ett lopp! På lördagen tog Rosie Swale Pope åter asfalten i besittning, denna gång för att tacka alla hängivna fans som stöttat henne när hon farit fram längs gatorna i bland annat London, Bristol och Tunbridge Wells. Självklart blev ärevarvet 4,2 nya mil. Men efter 113 mil på mindre än en månad får det vara nog för stålmormor. I alla fall för den här gången.

"Aldrig haft pengar"

– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Det har varit helt fantastiskt. Jag har gjort detta för att bevisa att alla kan nå sina drömmar oavsett hur gamla de är, säger Rosie Swale Pope till BBC News.

Detta är inte hennes första löparbedrift. Rosie Swale Pope har tidigare sprungit genom Europa, Asien och Nordamerika, något som tog henne fem år.

– I dagens lågkonjunktur är livet tufft för alla. Jag själv har exempelvis aldrig haft mycket pengar.