Du frågar – vi betalar

Av: Jens Kärrman

Publicerad:
Uppdaterad:

Ställ den vassaste frågan till våra partiledare – tjäna 10 000 kronor

Du frågar, vi betalar.

Ställ den vassaste, roligaste eller kaxigaste frågan till partiledarna – och tjäna tusenlappar.

Välkommen till svenska folkets partiledarutfrågning: 10 000-kronorsfrågan.

Du hittar frågeformuläret längst ner på sidan.

De närmaste veckorna kommer Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och de andra partiledarna att intervjuas av Aftonbladets debattchef Karin Magnusson. Men det är inte hon eller någon annan på redaktionen som ställer frågorna.

Det gör du.

”Utmana läsarna”

– Inför valet kommer vi att få se partiledarintervjuer i parti och minut i alla tänkbara medier. Väldigt många kommer att likna varandra eftersom vi journalister har våra spår. Det här är ett sätt för Aftonbladet att hitta de oväntade frågorna och utmana läsarna och se om de är klurigare än vad vi är, säger Karin Magnusson.

Måste frågorna vara roliga?

– Nej. Meningen är att det ska vara en bredd. Vi vill hitta såväl de kluriga privatfrågorna som roliga avslöjanden från det förflutna och de skarpaste frågorna om politik.

Den bästa frågan till varje partiledare belönas med 10 000 kronor. Övriga frågor som används i intervjuerna belönas med en biobiljett.

– Det är Aftonbladets arbetslinje. Gör man ett jobb ska man ha betalt, säger Karin Magnusson.

Testat på artister

Partiledarintervjuerna sänds i webb-tv och publiceras både i tidningen och på nätet. Inspirationen till konceptet har lånats av den brittiska musiktidningen Q som intervjuat rockstjärnor efter samma modell i många år.

– Det är en väldigt rolig form. Artisterna som är med i intervjuerna visar en annan, mer avspänd sida än de gör i intervjuer med journalister. Nu återstår för svenska politiker att visa att de kan vara lika smarta och roliga som en Robbie Williams i toppform.

Ställ dina frågor här – tjäna 10 000 kronor!

Läser in...

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN